Subota, 28. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sergej Ćetković o usvojenim kćerkama: Važnija je njihova sreća od toga šta će reći ljudi

Pjevač Sergej Ćetković, autor brojnih hitova “Zbog nas”, “Dva minuta”, “Znaj da moja si”, prije nekoliko godina sa suprugom Kristinom usvojio je najprije djevojčicu Lolu, da bi u njihovu porodicu došla i Mila.

On je sada apelovao na sve one koji razmišljaju o hraniteljstvu i usvajanju djece, da potraže stručnu pomoć, razgovaraju sa centrom za socijalni rad. Svoje iskustvo ispričao je za Radio Slobodnu Evropu.

– Sreća te djece bitnija od onoga ‘što će reći ljudi’ ili šta će se pričati po čaršiji. Tako da onima koji me, tim povodom, pitaju ili priđu na ulici, a bilo je toga više puta, kažem neki savjet i podjelim svoje iskustvo sa njima. I kažem da je moja sreća najbolje iskustvo, najbolji pokazatelj onima neodlučnim šta treba da čine dalje. Ali ima i onih koji toliko tiho pričaju o tome jer se boje da to neko ne čuje, da pričamo uopšte o tome. Uvijek sam se trudio da ne slušam sredinu, da idem svojim putem i da sebe činim što srećnijim i ispunjenijim – rekao je Sergej Ćetković. (Tuzlanski.ba)

  • sergej cerke_1000x0
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje