Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sedam savjeta Coco Chanel koje bi trebalo da pročita svaka žena

Preuzmite sliku

Coco Chanel bila je žena koja je izvela pravu modnu revoluciju. Bila je cijenjena, bila je kritikovana, ali niko nije mogao ostati ravnodušan na nju.

Oslobodite ruke

Gdje počinje sloboda žene? Da, od ruku! Zato je Coco osmislila malu torbicu sa dugim kaišem. Tako da su ženama uvijek ruke slobodne.

Budite slobodni

Coco je imala obožavatelje kojima se nije znao broj, ali nikad nije živjela zbog njih. Ona je vodila svoj život kao da je anonimna i slobodna žena. Imala je ljubavnika koliko je htjela i kada je htjela.

Nosite udobnu odjeću

„Luksuz mora biti udoban, inače nije luksuz“, savetovala je Coco. Ona je smatrala da žene ne treba da nose steznike, što je u to vrijeme bilo besramno.

 • Ne bojte se novih početaka uprkos godinama

  Coco je vrhunac slave postigla u dobi od 50. godina. A onda se, nakon duže pauze vratila svijetu mode u dobi od 70 godina. I da, osuđivali su je, govoreći da je njena nova kolekcija bezvrijedna, ali ona ih je sve ignorisala i postala poznata – opet!

  Oblačite se za sebe

  „Žene treba da se oblače za sebe, a ne da bi udovoljile muškarcima!“ Oslobađajući potencijal ove fraze, izazvao je negodovanje. Međutim, danas sve više žena živi ovu rečenicu Coco Chanel.

 • Slobodno nosite crno

  Mala crna haljina je okrenula modni svijet i ideju da žena crno može da nosi samo kad je u žalosti. Bila je to revolucija.

  Spavajte dovoljno

  „Postoji li nešto tako vrijedno u društvenom životu da bismo zanemarili jastuk?“ pitala se Coco Chanel. Ona je žene savjetovala da slobodno budu same i da prigrle jasatuk. (still.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,