Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajka Amina Hasanbegović okitila se lentom druge pratilje Miss Balkana (FOTO)

Preuzmite sliku

Prelijepa Sarajka Amina Hasanbegović ima velike i ambiciozne planove kada je u pitanju manekenstvo. Ova osamnaestogodišnjakinja se na nedavnom takmičenju Miss Balkana koje je održano u Banjoj Luci, u jakoj konkurenciji ljepotica iz Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine okitila lentom druge pratilje, što je veliki uspjeh na samom početku njene karijere u modelingu.

– U kratkom vremenskom periodu sam ostvarila veliki uspjeh, što me čini ponosnom. Ovo je za mene i više nego odličan plasman. Imam 18 godina i smatram da mogu napraviti jako dobar posao u budućnosti. Sigurna sam da će učešće na ovom izboru promijeniti moj život barem u jednom dijelu. Želim nastaviti dalji rad, ali, naravno, to mi nije prioritet. Cilj mi je završiti fakultet, a uporedo se nastaviti baviti i modelingom. Sigurna sam da će mi ova lenta otvoriti mnoga vrata. Planiram ići na izbor za Miss koji je na svjetskom nivou i nema državno takmičenje. Pripremam se kako fizički, tako i psihički za nove izazove koji me čekaju i prilike koje će mi biti pružene – kaže Amina Hasanbegović.

Prošle godine je učestvovala na takmičenju „Miss Earth BiH“, gdje je okrunjena titulom prve pratilje. Mlada ljepotica je, inače, završna godina Treće gimnazije u Sarajevu, a planira upisati Pravni fakultet.

– Od malena sam željela postati advokat. Jako sam komunikativna i veliki sam borac za pravdu, tako da sam sigurna da ću se u tome odlično snaći. Obzirom da sam još uvijek učenica srednje škole, a bavim se i modelingom, svo vrijeme trošim na trud da budem što uspješnija na oba polja. Učešće na takmičenju „Miss Earth BiH“ je bilo moje prvo pojavljivanje u ovom svijetu. Već tada sam dobila razne ponude za angažmane, pa tako i mogućnost da se pojavim na ovom izboru. Želim da se zahvalim organizatorima, a posebno Sari Kalabić na ukazanom povjerenju, te Bogdani Trifković koja od samog početka prati moj rad i svojim savjetima mi pomaže da se što bolje snađem u ovom poslu i pokažem sebe u najboljem svjetlu- ističe manekenka.

Od malena gaji afinitete prema sportu i sportskom plesu, ali sebe je, u konačnici, pronašla upravo u modelingu. Od stranih zvijezda uzor joj je lijepa Italijanka Monica Bellucci, dok od naših modela jako cijeni Amru Silajdžić.

– Potrebno je jako puno truda, zalaganja i odricanja da postignete nešto, ali, kada imate cilj kojem težite, ta odricanja padaju u sjenu svega lijepog što ovaj posao donosi. U slobodno vrijeme treniram i bavim se muzikom. Bavila sam se odbojkom 4 godine, a sada sam fokusirana na fitness. Nakon izbora sam dobila razne ponude i trenutno sam u realizaciji jedne od njih. Sigurna sam da će ih biti još puno, tako da ne namjeravam stati na ovome- zaključuje Hasanbegović, te dodaje da je često povezuju sa imenjakinjom i prezimenjakinjom, uspješnom dizajnericom Aminom Hasanbegović iz Novog Pazara, koju još nije upoznala, ali bi joj bila čast kada bi dobila mogućnost da sarađuje sa njom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje