Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Samir Nurkić: Show na plaži dogodio se spontano, muzika je univerzalna terapija i lijek za svakoga

Preuzmite sliku

Samir Nurkić, muzičar iz Zagreba inače porijeklom iz BiH (Otac mu je iz Brčkog, a majka Mostarka), prije par dana je oduševio raju na plaži u Umagu.

Podsjetimo, Nurkić je postao regionalno poznat i popularan nakon nastupa u hrvatskom Supertalentu, a također i nakon što je snimio video kada je na svojoj harmonici odsvirao “Zvončiće” na šest načina koji je brzo postao viralan.

Ovaj karizmatični harmonikaš odmarao je sa porodicom u Umagu ali ni slutio nije da će i za vrijeme odmora o njemu pisati mediji.

Kontaktirali smo Samira Nurkića koji je za Tuzlanski.ba ispričao kako sve veoma spontano dogodilo i da mu je drago zbog toga.

– Na godišnjem sam odmoru za porodicom u Umagu i raja me na moru prepoznala iz Supertalenta i da sam ja onaj koji je svirao “Zvončiće”. Htjeli su se slikati sa mnom i pitali su imam li sa sobom harmoniku da im malo zasviram. Otišao sam do auta, uzeo harmoniku i svirao za raju. To je bilo čisto za dušu, svirao sam u kupaćem polugol, što nikada ranije nisam radio ni kod kuće. Tu nije bilo ništa namješteno, ni razglasa i svega što inače imam na svojim nastupima. Lično je to meni bio veliki užitak, ali nisam ni sanjao da će to ovako “buknuti” u regionu kao što se to dogodilo. Meni je najljepša bila energija koju smo uspjeli napraviti. Ljudima se jako dopalo i drago mi je zbog toga – rekao je Nurkić za naš portal.

Na pitanje kako komentariše da je video izazvao brojne reakcije i komentare i da su svi pozitivni kazao nam je:

– To vam je dokaz koliko ljudima malo treba da se vesele. Svi vole da se vesele uz muziku, harmoniku i lijepu pjesmu – kaže nam Nurkić.

Naš sagovornik smatra da je muzika jedna univerzalna terapija, te dodaje kako mu je nastup na Supertalentu u Hrvatskoj mnogo promijenio život.

– On me usmjerio da se pomoću njega povežem sa ljudima. Onda su nastali “Zvončići” koji su zaista bili viralni i spot Ederlezi kojeg sam snimio. Društvene mreže su također odigrale zaista veliku ulogu u tome – dodao je Nurkić.

Za kraj našeg kratkog razgovora, imao je poruku za sve ljude koji žive na ovim prostorima:

– Poruka je da se opuste, da žive punim plućima, bez etiketa, prepirki i nacionalizma, jer muzika našeg regiona je univerzalan dar za sve nas. Ona ne poznaje naciju i univerzalan je lijek za svakoga. Nek se ljudi samo opuste i uživaju u lijepim momentima i trenucima – poručio je Nurkić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje