Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

S.A.R.S. feat. Biške: Uči školu, fakultete, butik traži radnike… (VIDEO)

Preuzmite sliku

Pjesma “Diploma”, sa “Poslednjeg albuma” benda S.A.R.S. je dobila svoj identitet. Za realizaciju spota bio je zadužen reditelj Ivan Stojiljković, koji je već sarađivao sa bendom na videu za pjesmu “To rade”.

“Očekivanja su bila velika i Ivan ih je i te kako opravdao. Sama pjesma ima jasnu poruku, a spot na brutalan način prikazuje koliko je čovjek u stanju da ćuti i trpi,” izjavio je Žarko Kovačević, pjevač benda S.A.R.S.

Reditelj Ivan Stojiljković je objasnio kako je ideja za spot nastala kao osvrt na to šta danas mladi predstavljaju na ovom područiju. “Ako nas ne podvode roditelji, namještaju preko svojih veza nekom za pod lakat, ako nas ne prodaju gazde i traže od nas da se smješkamo dok nam čupaju kosu sa glave i gaze po žuljevima, ako nas ne tjeraju da budemo dio legalnog reketa i čuvamo nekim jadnicima šaku jada od kojeg žive onda postajemo estrada, pervertidi, postajemo zavisnici, crvi bez mozga. A kada je tako onda nam ništa drugo ne preostaje nego da sačekamo da naše vrijeme prođe,” objasnio je reditelj.

“Ova pjesma, a i spot su namenjeni svim budućim mladim generacijama kao jedan dokument vremena u kojem smo mi, njihovi stričevi, očevi, tetke, majke… bili mladi i bijedni. Dokument, jer svakako nije pokret niti revolucija – već imamo dovoljno mozga da shvatimo da ovdje, na žalost, ne možemo ništa da promjenimo”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,