Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Preminula Betty White, nekoliko sedmica prije 100. rođendana

Preuzmite sliku

Legendarna glumica Betty White preminula je u petak, nekoliko sedmica do 100. rođendana, saznaje online dnevnik TMZ.

Prema izvorima iz agencije za provođenje zakona, Betty je preminula u petak u svom domu, prenosi N1.

Betty White je imala najdužu žensku karijeru na TV-u i imala je glavne uloge u mnogim TV serijama tokom prethodnih 80 godina, a karijeru je počela 1939. godine.

Vjerovatno je najpoznatija po svojoj ulozi Rose Nyland u seriji “Zlatne djevojke”, koja se emitovala od 1985. do 1992. godine.

Dok se svijet i dalje oporavlja od ove vijesti, njeni brojni kolege i prijatelji objavljuju oproštajne poruke na društvenim mrežama. Jedan od najjasnijih komentara dao je Ryan Reynolds, koji je ukratko objasnio kako se cijeli svijet osjeća, napisavši: “Uspjela je doživjeti veliku starost, a, nekako, nedovoljnu”, prenosi index.hr.

Odabrala je karijeru umjesto djece

Udavala se tri puta, ali nikad nije imala svoju djecu, a tu odluku donijela je u vrlo ranoj fazi svoje karijere, što je za to vrijeme bilo smatrano radikalnim. Za CBS je 2012. godine izjavila: “Nikad nisam požalila tu odluku”, rekla je. “Vrlo sam kompulsivna, da sam ikad ostala trudna, znam da bi to u potpunosti zauzelo moj fokus. Ali nisam odlučila imati djecu jer sam fokusirana na svoju karijeru. A s obzirom na to da sam toliko kompulsivna, smatram da ne bih mogla imati oboje.”

  • Njen treći brak i ujedno posljednji bio je s Allenom Luddenom. Vjenčali su se 1963. godine i bili su zajedno do njegove smrti 1981. godine. Ludden je imao troje djece iz braka s Margaret McGloin, koja je umrla od raka 1961., a to troje djece postali su Whiteina pastorčad.

    Svojedobno je o njima izjavila: “Znate šta? Nikad nisam imala svoju biološku djecu. Udala sam se za nekoga ko je imao troje djece. I kako sam samo blagoslovljena s njima…”  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,