Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako danas izgleda pjevačica hita ‘Dodirni mi kolena’

Preuzmite sliku

Zana Nimani se proslavila 1980. godine, kad je postala pjevačica grupe Zana.

Pjesmom ‘Dodirni mi koljena’ postala je velika zvijezda na području bivše Jugoslavije. Pjesma je postala evergreen, te se i danas može često čuti na zabavama i u klubovima. Napisala ju je poznata autorica glazbenih tekstova Marina Tucaković, koja je u nedjelju preminula nakon višegodišnje borbe s karcinomom.

“Zanu sam upoznala u studiju 6 Radio Beograda. Bila je debeljuškasta, a lijepa, ali taj njen glas je doslovno plijenio. Kasnije smo dosta radili na njenom imidžu, a pokazalo se da je Zaninoj publici bio najvažniji njen glas, i ta magija koju je širila oko sebe”, rekla je svojedobno Marina, koja je za Zanu napisala i pjesme ‘Majstor za poljupce’, ‘Jabuke i vino’ i mnoge druge.

  • 1985. je Zana napustila grupu i počela solo karijeru, a nakon prvog samostalnog albuma ‘Noćas pjevam samo tebi’ se povukla iz javnosti. Udala se za Đorđa Šiškina, a 1991. rodila kćer Teu. Nekoliko mjeseci nakon je napustila Srbiju i odselila se u Kanadu.  Ondje živi mirnimživotom te se bavi financijama, a njezina kći Tea naslijedila je majčin pjevački talent te je nastupila u nekoliko mjuzikala. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,