Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oglasila se žena voditelja koji je nakon 27 godina braka priznao da je gay

Preuzmite sliku

Stephanie Lowe, supruga poznatog britanskog voditelja Phillipa Schofielda, koji je prije nekoliko dana nakon 27 godina braka i dvoje djece priznao da je homoseksualac, javno se oglasila.

U intervjuu za The Sun on Sunday rekla je: “Morali smo se suočiti s emotivno najbolnijim razdobljem u 27 godina našeg braka”.

Schofield je ranije u televizijskom intervjuu priznao da je znao da je gay u trenu kad se ženio, a The Mirror piše da Stephanie ne planira razvesti se od njega.

 

View this post on Instagram

 

Nearly the full team

A post shared by Phillip Schofield (@schofe) on

“Mislio sam što god da je ‘to’ što je tu, morat će ostati pozadi jer sam sretan”, pojasnio je Schofield na koji se način nosio sa spoznajom o svojoj seksualnoj orijentaciji.

Dodao je da je bio naivan jer je vjerovao da može suzbijati svoju seksualnost tokom braka, međutim mislio je da će moći jer je brak bio sretan.

“Ako pitate nekoga ko je gay zna li to, odgovor je da zna, nema tu zbunjenosti”, rekao je.

Otkrio je i da su ga kćeri Molly i Ruby podržale.

“Tako se ponosim njima”, rekao je.

Dodao je da su osjetile da nešto i prije nego što su im Stephanie i on rekli te istaknuo da se u to vrijeme osjećao jako loše.

 

View this post on Instagram

 

Only the best contacts

A post shared by Phillip Schofield (@schofe) on

Prije nekoliko dana na Instagramu je objavio da je homoseksualac.

“Sa snagom i podrškom moje žene i mojih kćeri prihvatio sam činjenicu da sam homoseksualac. To je uzrokovalo brojne teške razgovore u našem domu. Oženjen sam sa Steph skoro 27 godina i imamo dvije prelijepe, odrasle kćeri, Molly i Ruby. Moja obitelj me držala, pokušali su me razveseliti, obasipati ljubavlju i nježnostima, iako su i same svime bile zbunjene. Međutim i dalje ne mogu zaspati i prošao sam neke mračne trenutke. Konflikt onog što jesam duboko u sebi i vanjskog svijeta se smanjio. Danas, s pravom, biti gay je razlog za slavlje i ponos. Da, osjećam bol i zbunjenost, no razlog za njih je samo bol koju nanosim svojoj porodici”, napisao je.

“Steph je bila nevjerojatna, jako je volim. Ona je najljubaznija duša koju sam upoznao. Moje cure zadivile su me svojom ljubavlju, zagrljajima i ohrabrujućim riječima utjehe. I moja i Stephina obitelj zaprepastile su me svojom ljubavlju, prihvaćanjem istog trena i podrškom. Naravno da su zabrinuti za Steph, ali znam da će nas oboje podići. Moji prijatelji su najbolji, posebno Holly, koja je bila tako ljubazna i mudra – i koja me zagrlila dok sam joj jecao na ramenu. Nisam se mogao nadati divnijem timu od onog s kojim radim na ITV-u”, poručio je.

Schofield je medijsku karijeru započeo 1982. godine, kad se zaposlio na radiju na Novom Zelandu. Potom je dobio posao na BBC-ju. Prije 18 godina počeo je voditi jutarnji program, a više od desetljeća kolegica mu je Holly Willoughby, prenosi Index.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje