Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Obama u emisiji Bear Gryllsa: Tehnike preživljavanja u divljini

Preuzmite sliku

Predsjednik SAD Barack Obama učestvovaće u emisiji stručnjaka za preživljavanje u divljini i televizijske zvijezde Bear Gryllsa, najavili su danas televizijska kuća NBC i Bijela kuća.

Obama će se sa Gryllsom sastati tokom boravka na Aljasci kako bi razgovarali o klimatskim promjenama i proveli neko vrijeme u divljini, prenijela je agencija AP.

NBC je saopštio i da će Grylls predsjedniku održati kratak kurs o tehnikama preživljavanja u divljini, u sklopu jedne epizode svoje emisije “Running wild”, koja će biti prikazana kasnije ove godine.

Portparol Bijele kuće Josh Earnest je tim povodom novinarima rekao: “Mogu da potvrdim vaše sumnje da je tim Bear Gryllsa ima neke prijedloge za emisiju u kojoj će gostovati predsjednik, koje tajna služba nije mogla da prihvati.”

“U saradnji sa tajnom službom smo se usaglasili oko nekoliko interesantnih stvari u kojima će predsjednik učestvovati”, naveo je Earnest, dodajući da je to “neobičan ali zanimljiv način da se predsjednik približi dijelu publike kojem je stalo do zaštite prirode”. (NN)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje