Ponedjeljak, 10. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nekada je bio seks-simbol, a danas ga na ulici uopšte ne prepoznaju

Osim po glumačkim ostvarenjima, Nick je poznat i po turbulentnom privatnom životu koji su obilježile borbe s ovisnostima i brojne propale ljubavne veze. Karijeru je počeo u pozorištu, a ubrzo je prešao na film…

Glumac Nick Nolte (78), koji je u karijeri snimio više od 50 filmova i čak je tri puta bio nominovan za Oscara, danas izgleda neprepoznatljivo. U mladosti su ga smatrali velikim seks-simbolom Hollywooda, a za njim su uzdisale žene diljem svijeta, prenosi 24sata.hr.

 • Ali od tada su prošle decenije, a Nolte više nije ono što je nekad bio. Upravo suprotno, kamere su ga ‘ulovile u potpuno drugačijem izdanju – duga sijeda brada, razbarušena kosa i ležerno odijevanje transformirali su Noltea pa bi ga danas rijetko ko prepoznao iz prve.

 • Nolte je karijeru započeo u pozorištu, no ubrzo je prešao na filmska platna, koja su mu osigurala planetarnu popularnost. Osim po glumačkim ostvarenjima, poznat je i po turbulentnom privatnom životu koji su obilježile borbe s ovisnostima i brojne propale ljubavne veze.

  Sve je započelo još davne 1965. kada je bio uhapšen zbog krivotvorenja dokumenata. Zbog tog zločina dobio je čak 45 godina zatvora. Iako to zvuči zastrašujuće, glumac se uspio izvući od služenja kazne jer je presuda na kraju bila odbačena.

 • Mnogo kasnije, 2002., Nolte je imao još jedan bliski susret s organima zakona kad je uhapšen zbog sumnje da je vozio pijan u Malibuu. Tri dana nakon hapšenja prijavio se u kliniku za savjetovanje, gdje je trebao raditi na svojim problemima s ovisnošću o alkoholu.

  Krvni nalazi pokazali su da je bio pod uticajem droge koja se obično koristi za silovanje, no glumac je oštro opovrgnuo da ga je iko ikada silovao. Ni na ljubavnom planu nije mu bilo dosadno pa se ženio čak četiri puta, a ima i dvoje djece. Inače, Nick Nolte nekoliko je puta proglašen najpoželjnijim muškarcem svijeta. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,