Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon pet godina borbe Brad Pitt dobio zajedničko starateljstvo nad djecom

Preuzmite sliku

Nakon mjeseci i mjeseci izgubljenih na suđenje, tokom kojih nije imao prilike previše vremena provoditi sa svojom djecom, Brad Pitt napokon je zadovoljan. Sudac, koji je radio na njegovoj borbi za starateljstvo, presudio je u njegovu korist i dodijelio mu zajedničko starateljstvo s bivšom suprugom.

Kako je službeno potvrđeno magazinu US Weekly, holivudski glumac Brad Pitt napokon može odahnuti. Iako se njegova bivša supruga Angelina Jolie svim snagama borila da on u potpunosti izgubi skrbništvo nad njihovo šestero djece, to joj nije uspjelo, a sudac John Ouderkirk, koji je vodio cijeli slučaj, donio je odluku da će bivši supružnici imati zajedničko starateljstvo nad Paxom (17), Zaharom (16), Shiloh (14) te blizancima Knoxom i Vivienne (12), dok najstariji Maddox (19) već može odlučivati sam za sebe, prenosi tportal.

  • Cijela bitka vođena je od septembra 2016. godine, kada je Angelina Jolie podnijela papire za ravod, a sada će Angelina morati dopustiti bivšem suprugu da provodi jednako vremena kao i ona s djecom.

    ‘Njenom svjedočenju je nedostajalo vjerodostojnosti na mnogim važnim područjima, a dosadašnja odluka oko skrbništva između bivših partnera mora se izmijeniti na zahtjev gospodina Pitta, a sve u najboljem interesu za djecu’, stoji u sudskim dokumentima.

    Angelina Jolie se tokom svih ovih godina svim silama trudila ocrniti bivšeg supruga, optužujući ga za zlostavljanje, a čak je željela da i djeca svjedoče u njenu korist, a protiv svog oca. Glumica je išla toliko daleko da je tražila da se sudac Ouderkirk makne sa slučaja, smatrajući da on ima poslovne i profesionalne veze s Pittom i njegovim pravnim timom, no ništa od toga joj nije uspjelo.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,