Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Najšokantniji film godine: Režiser lik Winnieja the Pooha predstavio u hororu, pa dobio prijetnje smrću

Preuzmite sliku

Režiserfilma “Winnie the Pooh: Blood and Honey”, Rhys Frake-Waterfield, dobio je prijetnje smrću nakon što je simpatičnog žutog medvjeda pretvorio u ubojito čudovište…

Priče o Winnieju Poohu, autora Alana Alexandera Milnea, dječji su klasik poznat u cijelom svijetu, ali je sada produkcijska kuća Jagged Edge Productions odlučila ispričati priču u horor žanru i dati mračni zaokret simpatičnim likovima.

U najnovijoj filmskoj adaptaciji, Piglet i Winnie pretvaraju se u krvoločne ubice koje teroriziraju skupinu studenata i odraslog Christophera Robina kada se pet godina nakon odlaska na koledž vrati u Hundred Acre Wood.

Režiser filma Rhys Frake-Waterfield otkrio je da je došlo do negativnih reakcija na projekat, rekavši: “Vidite, ovo je ludo, suočio sam se s peticijama da se film zaustavi. Dobijao sam prijetnje smrću. Ljudi su mi govorili da su mi zvali policiju”.

Film je premijerno prikazan u Meksiku 26. januara, a u britanska kina bi trebao stići 10. marta.

Milneova zbirka priča o medvjediću zvanom Pooh postala je dio javne domene u januaru 2022. godine, što znači da svako ko želi koristiti likove ili koncepte omiljenog žutog medvjeda, sada ne mora tražiti dopuštenje niti plaćati naknade za autorska prava. Ubrzo nakon smrti Milnea 1956. njegova je udovica prodala prava na Winnieja Pooha Stephenu Slesingeru, koji ih je kasnije prodao kompaniji Walt Disney.

Iako su prava na originalno Milenovo djelo istekla, Disney zadržava prava na svoju verziju žutog medvjedića, kao i nad svim filmovima i slikama povezanim s njima, prenosi N1.

U filmu Craig David Dowsett tumači lika medvjedića koji voli med, dok Chris Cordell glumi Pigleta. Likovi koji su kasnije uvedeni u knjige, poput Tiggera, neće se pojaviti u “Blood and Honey” jer autorska prava za njih još nisu istekla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje