Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nagrada Emmy prvi put u istoriji dodijeljena crnoj glumici, Igra prijestolja pokupila najviše nagrada…

Viola Davis postala je prva glumica crnkinja koja je osvojila prestižnu američku televizijsku nagradu Emmy kao najbolja glumica u dramskoj seriji, dok je serija Igra prijestolja najveći pobjednik na dodjeli nagrada koja je održana sinoć u Los Angelesu, javile su svjetske agencije

 • igra-prijestolja-emmy
 • Prvi put u istoriji dodjele nagrada Emmy, najbolja glumica u dramskoj seriji je Afroamerikanka Viola Davis za ulogu u dramskoj seriji How to Get Away with Murder.

  – Jedina stvar koja dijeli crnkinje od ostalih žena jeste dobra prilika za glumu. Ne možemo da dobijemo Emmy ako za nas nije napisana uloga, rekla je na dodjeli nagrada Viola Davis.

  Nagradu za najboljeg glumca osvojio je Jon Hamm za ulogu u seriji Mad Men.

  Igra prijestolja s 24 nominacija osvojila je 12 nagrada, među kojima za najbolju mušku sporednu ulogu koja je pripala Peteru Dinklageu.

  Serija Transparent, priča o transrodnom ocu, osvojila je dvije nagrade, za najbolju režiju i najboljeg glumca u komičnoj seriji, koja je pripala Jeffreyju Tamboru.

  Tambor je rekao da nagradu posvećuje “transrodnoj zajednici koja je strpljiva i hrabra”.

  Politička satira Veep osvojila je nagradu za najbolju komičnu seriju.

  Igra prijestolja i dokumentarni film o sajentologiji Going Clear osvojili su nagradu kreativni Emmy (Creative Emmys) koja se dodjeljuje za tehničke inovacije u televizijskoj produkciji.

  Nagrada Emmy smatra se TV ekvivaletnom prestižnog filmskog Oscara. (ljepotaizdravlje.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje