Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majka Milene Radulović: “Očekivali smo sve osim ovakvu podršku…”

Preuzmite sliku

Majka glumice Milene Radulović, koja je optužila za silovanje poznatog učitelja gulme Miroslava Miku Aleksića, čiju je školu pohađala, objavila je poruku na Instagramu, kojom se zahvalila svima onima koji su podržali borbu njene kćerke.

“Do prije nedjelju dana očekivali smo sve osim ovakvu podršku. Hvala svima, i hvala što ste prepoznali da je ovo mnogo više od jednog slučaja i Milenine lične borbe. Ljubav i podrška svim Milenama ovih naših prostora i šire”, napisala je Milenina majka u objavi na Instagramu.

Ona je uz poruku objavila više fotografija, a prvu među njima prate riječi: “Moja Milena”.

Podsetimo, Milena Radulović je u ispovjesti za “Blic” navela da ju je Miroslav Aleksić, silovao kada je imala 17 godina, kao i da se seksualno nasilje ponavljalo.

“Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvijek je tu bio i strašan osjećaj da je tu, u blizini, gomila druge djece”, rekla je Milena.

U ispovjesti njena kolegica Iva Ilinčić ispričala je da ju je Aleksić seksualno uznemiravao kada je bila maloljetna (prvo uznemiravaje doživjela je sa 17 godina). Nasilje se i u ovom slučaju nastavilo.

Miroslav Aleksić trenutno se nalazi u pritvoru, a sudski proces je u toku. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje