Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lady Gaga zvanično potvrdila da će igrati u novom “Jokeru”

Preuzmite sliku

Nije prošlo ni par dana otkako je Variety sa obožavaocima “Jokera” podijelio planirani datum premijere nastavka filma, a već su otkriveni novi detalji koji su uzburkali društvene mreže.

Kako je otkriveno do sada film će predstaviti Warner Bros u kinima 4. oktobra 2024. Joaquin Phoenix će i dalje igrati glavnu ulogu u njemu – uprkos tome što prije šest mjeseci nije bio siguran u izlazak drugog dijela filma, dok se na društvenim mrežama dugo šuška da holivudski glumac krije da je potpisao ugovor za treći nastavak filma, prenosi Ženski magazin.

  • Novi “Joker” će biti veoma drugačiji od prethodnog – ostaće drama, ali će ovoga puta postati i mjuzikl. Takva odluka proizvođača može se nazvati logičnom: jedna od ključnih komponenti uspjeha prvog dijela bila je uspješna muzika, za koju je Hildur Guðnadóttir nagrađena Oscarom. Inače, glavni glumac Joaquin Phoenix takođe nije ostao bez nagrade: dobio je statuu i priznanje Filmske akademije za “Najboljeg glumca”.

    Uprkos činjenici da se „Joker“ Todda Phillipsa pokazao veoma drugačijim od drugih strip filmova, u novom dijelu ne planiraju se neka posebna odstupanja od radnje. Zbog toga se fanovi dugo prepiru oko toga koja će od glumica preuzeti ulogu Harley Quinn – psihijatrice koja je trebalo da liječi Jokera, ali se zaljubila u njega i pomogla mu da pobjegne iz ludnice Arhem.

  • Istovremeno sa zvaničnom najavom objavljivanja novog dijela, na forumima obožavalaca počelo se raspravljati o tome da će možda njena uloga biti dodijeljena pjevačici Lady Gagi, a producenti filma su požurili da potvrde ovu glasinu: objavili su kratak video i prvu promo fotografiju, gdje možete vidjeti američku pjevačicu na novoj slici. I ako su ranije ljubitelji filma vjerovali da je naslov drugog filma, „Folie a deux“ – „Ludilo za dvoje”, posvećen dijagnozi Jokera – sada misle da on naglašava činjenicu između ljubave veze Lady Gage i glavnog junaka.

    Obožavaoci najekscentričnijeg para na svijetu polažu velike nade u novog “Jokera” jer nisu svi bili zadovoljni prethodnom inkarnacijom na ekranu. Uloge Harley Quinn i Jokera igrali su Margot Robbie i Jared Leto. Ali odnos između njih, prema zapletu, više je ličio na crnu komediju, koja se ne može uporediti sa veoma mračnim i depresivnim “Jokerom” iz 2019.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,