Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kraljica suptilno nagovještava ostalim članovima da se ‘pomire sa činjenicom da neće biti tu zauvijek’, kažu stručnjaci

Preuzmite sliku

Kraljica Elizabeta II je odala dirljivu počast svom sinu Charlesu i unuku Williamu tokom snimljenog govora na COP26, piše The Sun.

Delegatima je poručila da “niko od nas neće živjeti vječno.”

Njeno Veličanstvo trenutno uzima dvosedmičnu pauzu od svojih dužnosti po nalogu ljekara nakon noćenja u bolnici tokom oktobra, prenosi Tuzlanski.ba.

Viđena je u Windsoru za volanom svog Jaguara – prizor koji će nesumnjivo uvjeriti Britance zabrinute za njeno zdravlje.

U svom obraćanju svjetskim liderima, pohvalila je mlađu generaciju u znak da se možda sprema predati svoj „plašt“.

Angela Levin, koja je napisala autorizovanu biografiju princa Harrya, rekla je: „Možda nam govori da se pomiruje sa činjenicom da neće biti tu zauvijek. Ona je duhovna i religiozna žena.Možda je spremna da nastavi svoju ulogu, ali prepoznaje da stari.” Možda ta rečenica u njenom jučerašnjem govoru znači da se, zapravo, sada osjeća malo umornije“, objašnjava Levin.

Kraljica je propustila da spomene Harryja, uprkos njegovim sopstvenim kampanjama za klimatske promjene.

 • „Ne znam zašto bi on bio pominjan. On sada nije član kraljevske porodice. On radi svoju vlastitu stvar“, objašnjava Levin.

  Kraljevski član Harry trebao je lično govoriti na samitu COP26, ali je bio primoran da odustane. Pomoćnici palače savjetovali su njenom veličanstvu da skrati svoj iscrpljujući raspored, iako ona nastavlja da radi.

  Prošlog četvrtka je zablistala dok je Davidu Konstantinu uručivala zlatnu medalju za poeziju putem video linka. I njena “čvrsta namjera” je da prisustvuje službi za Dan sjećanja na Cenotafu 14. novembra.

  Palata će pažljivo pregledati njen dnevnik kako bi osigurala da će se u narednim mjesecima preduzeti “pažljiv i oprezan pristup”.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,