Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Konstraktina pjesma nominovana za najbolji tekst Eurosonga: Najnevjerovatniji uvod u historiji

Preuzmite sliku

Pjesma “In corpore sano” kojom Ana Đurić Konstrakta predstavlja susjednu Srbiju na ovogodišnjem Eurosongu izabrana je među šest koje će se takmičiti za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, po izboru portala Eurostory.nl.

Pored numere “In corpore sano” među nominovanima su i pjesme koje će predstavljati Australiju, Velike Britaniju, Italiju, Ukrajinu i Švicarsku.

Dobitnika nagrade će zajedno odlučiti žiri i publika koja može da glasa na portalu eurostory.nl.

Na portalu je žiri naveo da bi uvodna rečenica “Koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle” mogla biti “najnevjerovatnija uvodna rečenica svih pjesama Eurovizije kroz historiju”.

“Nakon izlaganja o hidrataciji i podočnjacima, imamo replike na … slezenu. Dio tijela koji se također nikada ranije nije pominjao na takmičenju”, napisali su.

Ostatak stihova označili su “prilično bizarnim”, ali ne i nekoherentnim: “Oni zapravo argumentiraju nemoguće standarde ljepote i zdravstvenih zahtjeva postavljenih za javne ličnosti. Završava gotovo očajnim: ‘Šta ćemo sad?”

Nagrada za najbolji tekst portala Eurostory.nl dodeljuje se od 2016. godine, a prethodnih godina nagrade su osvajale: Ukrajina (2016), Francuska (2017, 2018) te Italija (2019, 2021).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,