Ponedjeljak, 6. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jessica Simpson pokazala šta su alkohol i lijekovi uradili njenom tijelu

Preuzmite sliku

Jessica Simpson hrabro je podijelila šokantnu fotografiju koja je nastala prije četiri godine, kada je bila u paklu alkoholizma i lijekova. Na fotografiji izgleda skoro neprepoznatljivo – njeno lice je naduto, a sjedi u mračnoj sobi. Mnogi su pozdravili smjelu odluku zvijezde da pokaže kako ovisnost zapravo izgleda.

“Ova osoba u rano jutro 1. novembra 2017. je neprepoznatljiva verzija mene. Imala sam puno otkrivanja o sebi da otključam i istražim. Znala sam, baš u tom trenutku, da ću dozvoliti sebi da vratim svoje svjetlo, izvojam pobjedu nad svojom unutrašnjom bitkom za samopoštovanje i suočim se sa svijetom sa prodornom trezvenošću. Lično, da bih to uradila, morala sam da prestanem da pijem alkohol jer je to činilo da moj um i srce kruže u istom pravcu – i sasvim iskreno, bila sam iscrpljena. Željela sam da osjetim bol da bih mogla da ga nosim kao značku časti. Željela sam da živim kao vođa i da prekinem krug kako bih napredovala – nikada ne gledajući unazad sa žaljenjem i kajanjem zbog bilo kog izbora koji sam napravila i koji bih napravila do kraja svog vremena ovde u ovom prelijepom svijetu”, navela je, dodajući:

“Ne mogu da vjerujem da je prošlo četiri godine! Osjećam kao sa su prošle možda dvije. Mislim da je to dobra stvar. Ha. Toliko je stigme oko riječi alkoholizam ili etikete alkoholičara. Pravi posao koji je trebalo da uradim u svom životu bio je da prihvatim neuspjeh, bol, slomljenost i samosabotažu. Piće nije bilo problem. Ja sam. Nisam voljela sebe. Nisam poštovala sopstvenu moć. Danas poštujem. Pomirila sam se sa strahovima i prihvatila sam dijelove svog života koji su samo tužni. Posjedujem svoju ličnu moć sa mentalnom hrabrošću. Ja sam divlje iskrena i prijatno otvorena. Slobodna sam”, napisala je Jessica Simpson na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson)

Simpson je detaljno opisala svoju zavisnost, od alkohola i tableta, u svojim memoarima “Otvorena knjiga” iz 2020.

Pisala je o prekretnici – incidentu za Noć vještica 2017, kada se probudila i počela da pije u 7:30 ujutru. Nastavila je cijeli dan.

Ona i njen suprug Eric Johnson te noći su bili domaćini porodičnoj zabavi. Kada je trebalo djecu da obuče u kostime, Simpson je bila previše pijana da bi to uradila. Te noći je bilo sramota, pa je progutala tabletu kako ujutru ne bi morala da gleda svoju djecu.

Njeni najbliži prijatelji — koji su bili zabrinuti za nju poslije zabave — došli su u njenu kuću i suočili je s problemom. Simpson se obratila timu ljekara da joj pomognu u borbi protiv ovisnosti, a jedan joj je rekao da je njen život bio u opasnosti, prenosi Zadovoljna.rs.

Dugo se borila sa traumom – kada je imala šest godina bila je zlostavljana od strane porodičnog prijatelja.

“Počelo bi sa golicanjem po leđima, a zatim bi se prešlo na stvari koje su bile izuzetno neprijatne. Htjela sam da kažem roditeljima. Bila sam žrtva, ali sam se nekako osjećala krivom”, napisala je i knjizi.

Ona se još 2005. povukla iz glume i pjevanja, ali je lansirala svoju modnu kompaniju kojom se trenutno bavi.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,