Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Je li moguće: Psy tvrdi da od Gangnam stylea nije zaradio ni dolara!

Psygagngnam2
Preuzmite sliku

Prema procjenama stručnjaka, za 2012, popularni reper bi samo od You Tube-a i servisa iTunes trebalo da inkasira više od osam miliona dolara

Psygagngnam2

Korejski reper je izjavio da se još prikuplja novac iz više od 100 zemalja u kojima se prodavala pjesma, kao i da i dalje čeka da ga njegova izdavačka kuća obavjesti koliko je para inkasirao.

Iako je njegov spot za zaraznu numeru “Gangnam stajl” postao najgledaniji video u historiji You Tube-a, nakon čega je počela histerija širom svijeta, korejski reper Psy tvrdi da on od toga nije imao nikakve materijalne koristi, i da je zaradio… cvonjak!

U intervjuu britanskom radiju “Kiss”, Psy je izjavio da se još prikuplja novac iz više od 100 zemalja u kojima se prodavala pjesma, a zatim je uputio poruku svojoj izdavačkoj kući:

– Još čekam. Universal! Universal! Još čekam!”.

Inače po procjenama stručnjaka, za 2012, popularni reper bi samo od You Tube-a i servisa iTunes trebalo da inkasira više od osam miliona dolara. Kada se tu dodaju i drugi načini distribucije pjesme, ta cifra se još više povećava. (Tanjug)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: