Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

„JBG“ buduća himna svakog protesta: Nova Marčelova pjesma o vlasti

Preuzmite sliku

Muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo objavio je i peti singl “JBG” sa nadolazećeg albuma, koji je, ako je suditi po komentarima korisnika društvenih mreža – buduća himna svakog protesta na Balkanu.

Novi singl Marčelo je premijerno izveo u emisiji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“.

Pjesma ima simboličan naziv „JBG“, što je skraćenica koja se često koristi u svakodnevnom slengu. Marčelo je novom pjesmom probao slikovito da objasno stanje duše većine stanovništva koji uslijed apatičnosti i nepostojanja želje da se usprotive sistemu koji samo „melje“, kažu to jedno jbg i spuste glavu.

U drugom djelu se osvrnuo na one što ga smatraju izdajnikom jer misli drugačije od njih. Što, kako kaže, pjeva sa Ustašama i Balijama i ne misli da je svaki Albanac loš, a na kraju se i obratio meštru svim hulja, da bi poentirao citatom Danila Kiša koji je pročitao Nikola Đuričko.

Njegova nova pjesma izazvala je opštu pometnju na društvenim mrežama, a ako je suditi po mnogobrojnim komentarima, numera „JBG“ pretenduje da postane himna svakog budućeg protesta na Balkanu.

Komentari ispod objavljenog spota na platformi You Tube uglavnom su pozitivni.

„30 godina prošlosti i cijela budućnost su stali u 4:51 minuta JBG-a“, „Kritika savršeno pretočena u umjetnost“, Buduća himna svakog protesta na Balkanu“, samo su neki od komentara.

Marčelovu novu numeru poslušajte u nastavku. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,