Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Frontmen Metallice nakon 25 godina braka podnio zahtjev za razvod

Preuzmite sliku

James i Francesca Hetfield vjenčali su se 1997. godine nakon pet godina veze, a početkom ove godine muzičar je zatražio razvod, pišu američki mediji.

Muzičar još nije komentirao napise.

Frontmen i gitarist Metallice James Hetfield (59) podnio je zahtjev za razvod. James je u braku sa suprugom Francescom Hetfield (52) proveo 25 godina, a američki mediji pišu da je ranije ove godine podnio zahtjev za razvod.

Par se vjenčao 17. augusta 1997. nakon pet godina veze, a muzičar je često isticao da mu je supruga bila najveća podrška u teškim trenucima, uključujući njegove bitke s ovisnošću. U jednom podcastu snimljenom 2016. godine je ispričao da ga je supruga zbog ovisnosti izbacila iz kuće te ga je to potaklo na promjenu.

– Moja je žena učinila pravu stvar, izbacila me iz kuće i to me nasmrt prestrašilo. Rekla je ‘hej, ne ideš sada samo kod terapeuta pričati o ovome, moraš otići negdje i riješiti ovo sr*nje’, pa sam to i učinio – ispričao je tada. Za svoje probleme James je djelomično krivio i svoje djetinjstvo, a ranije je rekao i da će se sve nesuglasice uvijek truditi srediti sa suprugom kako njegova porodica ne bi imala slično iskustvo.

– Moja se porodica raspala dok sam bio dijete. Otac je otišao, majka je umrla, morao sam živjeti s bratom, a onda su nekako moje stvari, moj život nestali.

Nisam to htio. Bez obzira na to što se događa, mi ćemo razgovarati o ovim stvarima i učiniti da to funkciniše – rekao je ranije. Inače, par zajedno ima troje djece: kćeri Cali (24) i Marcellu (20) te sina Castora (22). (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje