Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Frenkie objavio singl “Oktobar”: ‘Bitka traje i nije predana, dok ne bude pravde za Davida i Dženana’

Preuzmite sliku

Hip-hop muzičar Adnan Hamidović Frenkie objavio je danas bez prethodne najave novu pjesmu i video spot pod imenom Oktobar.

Jedna od pjesama, koju Frenkie u Oktobru i pominje, i na koju nova numera jako podsjeća je Hajmo ih rušit‘.

Od Hajmo ih rušit petnaest godina je prošlo, još uvijek autoput nije gotov… – kaže dio snažnog Frenkijevog teksta koji slikovito objašnjava koliko malo se u našoj državi promijenilo.

“Osjetio sam potrebu da se vratim svojim osnovama i napišem tekst onako kako sam ga pisao u početku svoje karijere, a to je direktno, otvoreno i bez kompromisa. Cijela ova godina je haotična i svima nam se nakupilo puno frustracija, i moramo to na neki način izbaciti iz sebe. Bez obzira na sve, ja mislim da će uskoro krenuti na bolje, a jedna od naznaka za tu promjeni su i izbori u Americi. Kako to inače biva, ono što se desi u Americi odrazi se i na ostatak svijeta i bude okidač za talas promjena. Svjestan sam da se stvari kod nas sporo minjenjaju, ali ako smo išta iz historije naučili to je da se promjene ne mogu zaustaviti” – izjavio je Frenkie, prenosi Radiosarajevo.

Treba napomenuti da je snimanje video spota podržao Institut za razvoj mladih Kult.

Zadovoljstvo je bilo sarađivati sa Frenkijem, koji unatoč velikoj popularnosti koju uživa, nije zaboravio na važnost društvenog angažmana i aktivizma. Upravo je aktivizam naša poveznica i naša zajednička poruka svim građankama i građanima u BiH da izađu na izbore i da biraju, jer mi smo uvjereni da #možeidrugacije – izjavili su iz Instituta za razvoj mladih KULT.

Video spot potpisuje Adnan Avdić i njegova Nine studio ekipa iz Tuzle, beat za “Oktobar” radio je nedavno preminuli Kolateral, a miks i mastering potpisuje Indigo. Pjesma će uskoro biti dostupna na svim popularnim digitalnim platformama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje