Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Facebook ugradio LISTEN dugme za muzičare

listen-dugme
Preuzmite sliku

Facebook je ugradio \”listen\” dugme na fan stranice muzičkih umjetnika, pa tako korisnici sada mogu puštati pjesme iz muzičarevog kataloga.

\"listen-dugme\"Pored \”Like\” opcije na muzičarevoj fan stranici (ispod cover fotografije) nalazi se dugme Listen koje muziku reprodukuje pomoću servisa koji korisnik upotrebljava najčešće a povezan je sa Facebook-om.

Korisnici mogu puštati i pauzirati pjesme, ali ukoliko žele da pređu na drugu pjesmu ili ubrzaju onu koju trenutno slušaju moraju da odu na podešavanja servisa preko koga slušaju pjesmu.

Ovaj novi servis pomoći će korisnicima koji traže novu muziku ili po prvi put posjećuju stranicu nekog muzičara – nešto slično je MySpace predstavljao na svom vrhuncu prije par godina.

Muzičari koji ne nude svoju muziku preko streaming servisa ili ne mogu da povežu svoj katalog sa Facebook stranicom, neće imati \”listen\” dugme ali će moći da koriste usluge drugih developera. Ipak, Facebook nije obezbjedio informaciju kako muzičari mogu dodati \”listen\” dugme ukoliko ga nemaju na svojoj fan stranici.

Facebook – ovo \”listen\” dugme nije jedini način na koji korisnici mogu da slušaju muziku preko sajta. News Feed donosi opciju koja prikazuje šta vaši prijatelji slušaju, a sa njom i dugme za slušanje i pretragu muzike.

izvor: itbox / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: