Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Evo kako danas izgledaju najpoznatiji zavodnici meksičkih serija

Preuzmite sliku

Meksičke serije su nekada “žarile i palile” televizijskim programa, a pojedine likove uspješno pamtimo sve do danas.

Osim intrigantne, ali često predvidljive radnje, našu su pažnju često privlačili i markantni muški likovi s kojih je teško bilo skinuti pogled. A kako danas izgledaju Saul Lisazo, Fernando Colunga, Mauricio Islas, Sebastian Rulli, Esmeralda, Gilda, Marisol, Paulina.

Daleko prije nego su turske serije bile na mapi, a kamo li na repertoaru, one sa španskog govornog područja su “žarile i palile” domaćim ekranima. Intrige, prevare i tragične ljubavne priče ispremiješane s kadrovima sunčanog Meksika bile su uspješan recept koji nas je redovno držao prikovane za male ekrane.

Saul Lisazo

Argentinski glumac Saul Lisazo krajem 20. stoljeća bio je jedna od najvećih zvijezda meksičkih telenovela. Domaćoj je publici prvenstveno poznat po svojim ulogama u hit sapunicama “Acapulco, dušom i tijelom” i “Za tvoju ljubav”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saul Lisazo (@salisazo) on

U junu će proslaviti 64. rođendan, Saula i dalje krasi markantan izgled. Dok je na malim ekranima slovio za jednog od najvećih zavodnika, u privatnom životu je već 35. godina u sretnom braku sa suprugom Monicom s kojom je dobio dvoje djece. Aktivno se i dalje bavi glumom, a premda je nekoć sanjao o nogometnoj karijeri, slobodno vrijeme danas provodi igrajući – golf.

Fernando Colunga

Fernando Colunga jedno je od najpoznatijih muških lica meksičkih serija, a za mnoge žene i razlog zašto su odlučile naučiti španski jezik. U neke od njegovih najpoznatijih uloga ubrajaju se one Jose Armanda u “Esmeraldi” te Carlos Daniela u “Otimačici”. Zanimljivo, zapravo je diplomirao građevinu, ali tvrdi kako je gluma oduvijek njegova prva ljubav.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fernando Colunga (@fernandocollunga) on

Vrlo brzo postao je jedan od najtraženijih glumaca, a pojavio se u više od 20 serija. Ipak, nećemo ga tako skoro vidjeti u serijama budući da je posvećen snimanju filmova, a okušao se i u režiji. Što se tiče njegovog privatnog života, vješto ga skriva od očiju javnosti pa je do sada imao tek jednu javno potvrđenu vezu. Napunio je nedavno 54. godine, doima se kao da je za njega vrijeme stalo.

Mauricio Islas

Meksičkog glumca Mauricia Islasa domaća je javnost upoznala kao vojnika Adolfa Solisa u popularnoj historijskoj romansi “Istinska ljubav”. Ondje se za ljubav prekrasne Matilde borio s prethodno spomenutim Colungom koji je glumio bogataša Manuela Fuentesa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mauricio Islas (@mauricioislas) on

Iako je prije nekoliko godina odselio u SAD, ovaj 46-godišnjak je nastavio nizati uspjehe na malim ekranima. Ali, u posljednje je vrijeme posvećen porodičnom životu te više vremena provodi uz svoje dvoje djece, a glumački interes je usmjerio ka pozorišnim nastupima.

Sebastian Rulli

Dok su se ovi ljepotani privremeno udaljili od svijeta serija, 44-godišnji argentinski glumac Sebastian Rulli i dalje niže glavne uloge u najnovijim projektima studija Televisa. Domaćoj javnosti najpoznatiji je po tome da su ga u svoju mrežu uhvatile dvije omiljene negativke – Rubi i Theresa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sebastian Rulli (@sebastianrulli) on

Štaviše, s ovom glumicom Angelique Boyer je u dugogodišnjoj vezi. A sve obožavateljice trenutno ga mogu pratiti ukriminalističkoj seriji “El Dragón: Povratak ratnika” koja je dostupna i na Netflixu. Naravno, uvijek možeš baciti i pogled na njegov Instagram budući da se Sebastian ne libi pokazati svoje mišićavo tijelo. (Miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,