Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Emir Hadžihafizbegović prisjetio se kultne uloge: “Kako smo tada svi bili plemenitiji”

Preuzmite sliku

Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović na svom Facebook profilu podijelio je fotografiju koja je sve podsjetila na prošla vremena.

Naime, Hadžihafizbegović je podijelio fotografiju na kojoj se nalaze redatelj Emir Kusturica i glumica Jelena Čović. Fotografija je nastala, kako naš glumac ističe, prije 40 godina na snimanju kultnog filma ‘Otac na službenom putu’.

“Film “Otac na službenom putu” Emira Kusturice. Moja prva filmska uloga. Bio student prve godine glume na Akademiji u Sarajevu. Imao nepune 22 godine. Sa moje desne strane glumica Jelena Čović, s lijeve strane Emir Kusturica.”

“Moj prvi filmski kadar snimio sam s Pavlom Vuisićem i Mirjanom Karanović. Ova kuća – ta odmah lijevo gdje smo snimali je na potezu od Higijene prema Katoličkoj gimnaziji. Rodna kuća Nobelovca Vladimira Preloga”, naveo u nastavku.

Hadžihafizbegović je istakao i kako mu ova fotografija uvijek izmami suzu.

“Kako smo tada bili svi plemenitiji, iskreniji i vazda bili spremni biti blizu jedni drugima kad šta zatreba. Nikad više ovog vakta i ljepote. Mornar Fahro, tako se u filmu zvao moj lik. 85-te godine film u junu dobija ‘Zlatnu palmu’ u Cannesu. Ne mogu se nagledati ove fotke”, zaključuje na kraju Hadžihafizbegović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje