Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Elon Musk priznao da ima tajni profil na Instagramu: “Služi mi samo za jednu stvar…”

Preuzmite sliku

Najbogatiji čovjek na svijetu i osnivač Tesle u jednom je podcastu otkrio kako ima tajni profil na Instagramu, a otvorio ga je samo zbog seksualne žeđi.

Musk je gostovao u podcastu popularnih youtubera Nelk Boysa, a u intervjuu koji je trajao nešto više od tri sata otkrio je svoja saznanja o vanzemaljcima, izazvao Putina na UFC borbu i predvidio treći svjetski rat. Između ostalog, dotaknuo se tematike društvenih mreža, uključujući aktualnu sagu s Twitterom i problemom slobode govora na društvenim mrežama.

Musk, koji se nedavno našao u centru bračne afere, otkrio je kako ima tajni profil na Instagramu koji mu služi kao “zamka za žeđ” (thirst trap), misleći na objavljivanje ili pretraživanje sadržaja sa seksualno privlačnim konotacijama.

Što je “zamka za žeđ”?

Riječ je o terminu koji se odnosi na vrstu objave na društvenim mrežama namijenjenu seksualnom privlačenju gledatelja. Gledateljeva “žeđ” predstavlja seksualnu frustraciju ili očaj. Zamka se postavlja namjernim objavljivanjem provokativnog sadržaja koji mami reakciju druge, zainteresirane strane. Jednom kad reagira, osoba je upala u zamku i priznala svoju “žeđ”, odnosno interes ili očajnu potrebu za vama.

“Koji k****, čovječe?”

Musk je priznao kako je otvorio profil kako bi klikao na razne linkove, no iskustvo mu se nije svidjelo.

“Napravio sam puno selfija i sranja i rekao sam sebi: ‘Koji k****, čovječe? Zašto ovo radim?’. Stvar je bila u tome kako dobiti više lajkova i napraviti selfije…”, priznao je milijarder.

Podcast epizoda s Muskom prikazana je na YouTubeu 5. augusta i prikupila je gotovo sedam i pol miliona pregleda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,