Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Crvena jabuka predstavila spot za novu pjesmu “Tvrđava”

Preuzmite sliku

Grupa Crvena jabuka objavila je spot za pjesmu “Tvrđava”, po kojoj će se zvati i novi album sarajevske grupe koji bi se sredinom oktobra trebao naći pred publikom.

U spotu koji je snimljen u Travniku pojavljuje se i glumački bard Josip Pejaković, a on je u pjesmi izrecitovao nekoliko stihova i dao joj posebnu težinu, prenosi klix.

 • Režiju spota potpisuje Dalibor Mrdić, dok je producent nadolazećeg albuma Crvene jabuke Mirko Šenkovski Geronimo, koji je na njemu i većinski autor.

  Osim njega kao autori se pojavljuju i Dino Muharemović, Samir Kadirić, Josip Pejaković, Goran Bubalo i Dragan Spajić Gale, a za miksanje je zadužen Marin Meštrović.

  Sniman je na predivnim historijskim utvrdama grada Travnika i njegovom bajkovitom planinskom krajoliku. Također, u spotu je učestovao i Branko Češljić, zaljubljenik u ideju bosanskohercegovačke multikulturalnosti, prenosi N1.

 • ”Kolege muzičari i pjevači koji su imali priliku čuti novi album Crvene jabuke kažu da je jak kao tvrđava. Naslovna pjesma i spot nose jednu jaku poruku koju će prepoznati u cijelom regionu. Crvena jabuka i Josip Pejaković su savršen spoj, jer najbolji uvijek treba da idu s najboljima”, kazao je autor “Tvrđave” Mirko Šenkovski Geronimo.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,