Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zračni dvorac: Na Airbnb-u se izdaje fenomenalna šestospratna “kuća na drvetu”

Preuzmite sliku

Ima dvije spavaće sobe, dnevni boravak od 37 kvadrata, kupatilo s kadom, dobro opremljenu kuhinju, pa čak i jaccuzzi.

Steve Taylor iz Ladonije u Teksasu napravio je nevjerovatnu “kuću na drvetu” na čak šest spratova. Ovaj inženjer iskoristio je četiri transportna kontejnera, zavario ih za betonski blok na zemlji, a djelimično povezao s drvetom kako bi složio zdanje od 130 kvadrata koje je nazvao Zračni dvorac.

Za razliku od majušnih skučenih prostora koje se obično mogu vidjeti na tržištu, a nazivaju se kućicama na drvetu, ovaj zračni dvorac uistinu je impresivan i prostran. Ima dvije spavaće sobe, dnevni boravak od 37 kvadrata, kupatilo s kadom, dobro opremljenu kuhinju, pa čak i jaccuzzi, prenosi punkufer.hr.

Zračni dvorac je uređen u stilu modernih seoskih kuća te im ogromne prozore koje propuštaju mnogo prirodne svjetlosti. Na raspolaganju vam je i pet balkona i terasa s kojih puca prekrasan pogled na zelenu okolicu.

U ovom dijelu Teksasa možete opaziti različite životinje – od jastreba preko jelena i divljih svinja do pasanaca i opsuma.

Do ulaznih vrata vodi spiralno stubište visoko šest metara, a unutar šestospratnice nalazi se sveukupno 85 stepenica. Iz sigurnosnih razloga u zračnom dvorcu mogu obitavati samo stariji od 12 godina. Idealan je, pak, za smještaj četiri osobe.

Vlasnik je prvo ovu kuću planirao napraviti za vlastite potrebe, no zdanje je u konačnici odlučio pretvoriti u posao te ga iznajmljivati preko internetske platforme Airbnb po cijeni oko 300 eura na noć. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje