Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Znate li šta je F – Factor dijeta?

Preuzmite sliku

Nakon toga sledi intenzivniji odlazak u teretanu i preskakanje omiljenih večernjih poslastica. Međutim, da li postoji neka dijeta koja vam omogućava da vodite zdrav i ujedno sretan život?

Ako vam kažemo da postoji mogućnost da jedete šta želite, unosite čak i ugljene hidrate, konzumirate alkohol i znatno manje vremena provodite vježbajući, smanjujući pri tom tjelesnu težinu, da li biste nam povjerovali? Svijet već uveliko priča o čuvenom F Factoru. Ovdje smo da vam otkrijemo o čemu se radi.

Šta je F Factor?

F Factor je naučno dokazan pristup gubitku težine i optimalnom zdravlju. Tanya Zuckerbrot je zaslužna za razvoj ove dijete čiji su glavni stub F (fibers) – vlakna. Što više hrana koju unosite u organizam ima vlakana u sebi, vi ćete se osjećati sitijim nakon jela. Ovo ujedno dovodi do toga da u prosjeku manje jedete u toku dana. Umjesto da se fokusirate na hranu koju treba izbjegavati F Factor vam poručuje da svoju ishranu treba da obogatite vlaknima, prenosi Ženski magazin.

Da li je teško pratiti ovu dijetu?

Iznenađujuće ali nije. Sva hrana koja vam je dozvoljena pri držanju ove dijete nalazi se na policama u najbližoj prehrambenoj prodavnici. Dakle bez namirnica čije ime ne znate ni da izgovorite i bez komplikovanih recepata. Potrebno je samo da se usredsredite na one proizvode koji su bogati vlaknima. Možete da kombinujete nemasne proteine sa ugljenim hidratima bogatim vlaknima koji imaju malo kalorija i održavaju ojsećaj sitosti. Tu spadaju nemasno meso, povrće, voće i cijela zrna. U proseku je potrebno na dnevnoj bazi unositi oko 30 grama umjesto 15 koliko inače ljudi unose vlakana, da bi ova dijeta bila djelotvorna. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,