Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ženski govor tijela: Evo šta odaje da li ste samouvjereni ili zadovoljni

Preuzmite sliku

Već pri prvom susretu, muškarac može dobijati značajne informacije iz vaših neverbalnih signala.

Bez obzira na eventualne fizičke nesavršenosti, trebalo bi da razvijate ljubav prema svom tijelu, što će rezultirati osjećajem sreće i zadovoljstva. Osim toga, muškarci će sigurno primijetiti pozitivan stav koji imate prema sebi.

Mnoge žene vjeruju da je prvi faktor koji privlači muškarca fizički izgled. Međutim, već pri prvom susretu, muškarac može pročitati mnogo toga iz vašeg govora tijela, osmijeha, glasa i pogleda.

1. Samouvjerenost

Samouvjerena žena može se prepoznati po čvrstom stisku ruke prilikom rukovanja, održavanju direktog kontakta očima i korištenju jasnog i ravnomijernog glasa, što ukazuje na unutrašnje samopouzdanje.

2. Zadovoljna žena

Dama koja je zadovoljna svojim izgledom ne zavisno o fizičkim karakteristikama, poput visoke žene na visokim potpeticama ili žene manjih grudi u pripijenoj majici, odaje utisak zadovoljstva i slobode od modnih pritisaka. Ohrabruje se ljubav prema tijelu, uz uvjerenje da će to rezultirati srećom i privlačenjem muškaraca.

3. Zaljubljenost

Zaljubljena žena može izražavati divljenje prema muškarcu na različite načine, pri čemu njen pogled otkriva dubinu osjećanja. U takvim trenucima, zaljubljena žena neće mijenjati položaj tijela niti okretati glavu.

Nasuprot tome, slobodna žena će duže i pažljivije posmatrati muškarce, koristeći svoje tijelo kako bi pratila svoj interes i pogled. (24sedam.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje