Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vuče vas za nos ili je nešto drugo po strani? 5 očiglednih znakova da vaš partner laže

Preuzmite sliku

Povjerenje je na prvom mjestu za zdrav odnos, zato otkrijte na vrijeme, da li on to vuče vas za nos ili je u pitanju samo nesporazum?

Često se dešava da partneri kriju nešto, lažu i nevjerni su, iako se prave kao da se ništa ne dešava.

Ako imate unutrašnji osjećaj i primjetili ste neke od ovih znakova, vrlo je moguće da niste ništa umislili.

 • Nedosljednosti u odgovorima

  Jedan od najčešćih znakova da vas vaš partner laže su kontradiktornosti u njegovim odgovorima. Ako primjetite da daje nedosljedne odgovore na isto pitanje, onda najvjerovatnije pokušava nešto da sakrije.

  Na primjer, ako ga pitate o planovima za vikend, a on prvo odgovori da će biti kod kuće, a onda sljedećeg dana kaže da ide u posjetu prijatelju. Možda ćete morati da postavite još nekoliko pitanja da biste bili sigurni da li se nešto dešava iza vaših leđa.

  Ipak, ne mora uvijek da znači da nešto nije u redu ukoliko primjetite nelogičnosti. Ponekad muškarci prosto nemaju vremena da razmišljaju ili su neodlučni. Zato prije nego što prebrzo donesete zaključke i optužite ga za prevaru, sačekajte još neko vrijeme i potražite tragove.

  Kontakt očima

  Izbjegavanje kontakta očima može biti znak za uzbunu. Mnogima je teško da lažu kada nekoga gledaju pravo u oči. Izbjegavanje kontakta očima može da se manifestuje na više načina: na primjer, skreće pogled u stranu, šeta po prostoriji i „radi nešto“ ili gleda u nešto drugo tokom razgovora.

  Istovremeno, nekim ljudima jednostavno nije prijatno dok ljudi gledaju pravo u njih, naročito tokom neobičnog razgovora. Međutim, ako se ovakvo ponašanje redovno ponavlja ili primjećujete i druge nelogičnosti, onda to već može da bude ozbiljan razlog za zabrinutost.

 • Ton glasa

  Ako primjetite da je muškarac počeo da koristi drugačiji ton glasa ili je prebrzo počeo da priča, možda ste naišli na još jedan znak da vas laže. Promjena tona glasa također može ukazivati na to da čovek nije siguran u svoje riječi. Možda pokušava da vas ubjedi da je u pravu, čak i ako nije.

  Neočekivane promjene

  Kada počnemo da se ponašamo drugačije nego inače i odjednom radimo nešto što do sada nismo, to može biti znak za uzbunu. Na primjer, vaš partner je postao zatvorenijii, čini vam se da krije telefon ili izbjegava viđanje sa vama. S druge strane, moguće je i da je postao pažljiviji i obasipa vas pažnjom.

  Razlika između riječi i djela

  Partner vam je rekao jednu stvar i uradio nešto potpuno drugačije. Na primjer, može reći da je uvijek spreman da vam pomogne, ali istovremeno izbjegava da se vidite i odbija da vam pomogne. Obratite pažnju na kontekst. Ako ovakvo ponašanje može biti uzrokovano ozbiljnim stvarima, na primjer, i novčanim problemima i mogućim nevjerstvom, zato budite oprezni.

  Vuče vas za nos ili je nešto drugo po strani?

  Naravno, može se desilo i da vaš partner ima neke unutrašnje konflikte i da ne zna šta da radi u ovoj situaciji. Onda će mu možda biti potrebna vaša podrška i razumjevanje da bi rješio svoje probleme.

  Većina žena je u stanju da osjeti kada ih muškarac vara. Ako imate sumnju da vas partner laže, nemojte zanemariti ovaj osjećaj i ne pretvarajte se da se ništa ne dešava. Ipak prije izvlačenja bilo kakvih zaključaka, neophodno je procjeniti situaciju u cijelini, a ne samo na osnovu jednog znaka.

  Na kraju, otvoren i iskren razgovor pomoći će da se izbjegnu mnoge neprijatne situacije i da se ojača vaš odnos, piše Lepota i zdravlje.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,