Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tri najčešća razloga zašto muškarci kriju vezu…

Preuzmite sliku

Mnogi muškarci, naročito na početku veze, žele to da zadrže za sebe i ne govore prijateljima da imaju novu djevojku.

To kod ljepšeg spola otvara prostor za mnoge sumnje i negativna razmišljanja. Evo nekih od razloga zašto muškarci to čine:

Prećutkivanje zajedničkim prijateljima

Muškarac na početku veze želi da izbjegne moguća pitanja i zadirkivanja zajedničkih prijatelja. Jedini način da se to ne dogodi je strpljenje kako bi se vidjelo kako će se situacija razvijati. Ako ste bili prijatelji, a zatim postali par, a to nikome niste rekli u zajedničkom društvu, postoji briga kako će to uticati na odnose sa prijateljima, prenosi magazin.novosti.rs.

Zabrinjava ga reakcija porodice

Ako potiče iz tradicionalne porodice ili njegovi roditelji imaju jasne ideje o tome s kim bi trebalo da bude u vezi, možda će malo sačekati prije nego što obznani emotivni status. U ovom slučaju, komunikacija je ključna. Zajedničkim snagama trebalo bi da dođete do rješenja i da razumijete partnerove roditelje kako biste pronašli pravi način da im saopštite lijepu vest.

Zanimljivije je kad se taji

Uobičajena je pomisao mnogih muškaraca da će njihova veza biti uzbudljivija, mističnija i zanimljivija ako je budu držali u tajnosti. Zašto da ne? Barem na početku, ona bi mogla da bude vaša mala tajna. Naravno, sve dok oboje razmišljate o tome kao o zabavnoj igri.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,