Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sladoledi od povrća: Stigla nova ljetna poslastica

Preuzmite sliku

Neobične kombinacije poput voća sa špinatom, mrkvom, tikvicama, listovima mente, travama i začinima već su dostupni u slastičarnicama.

Slastičarnice već dugo u svojoj ponudi najslađeg ljetnog osvježenja nemaju samo sladolede s okusom vanilije ili jagode, no u Njemačkoj specijalisti za izradu sladoleda sada nude sladolede s okusom povrća.

Tako slastičarnica Oak & Ice u Berlinu prodaje sladoledne kupove od cvekle, dok Kontor Eismanufaktur, nekoliko ulica dalje, nudi sladoled s okusom krastavca i mente.

U međuvremenu, organizatori sladolednog sajma Gelatissimo International, koji će se održati iduće godine u Stuttgartu, kažu da u budućnosti očekuju još više sladoleda s okusom povrća.

“Neobične kombinacije poput voća sa špinatom, mrkvom, tikvicama, listovima mente, travama i začinima već sada su dostupni”, navodi se u najavi ovog festivala sladoleda.

Kao što je slučaj i s mnogim drugim najnovijim prehrambenim navikama, iza ideje o sladoledu s okusom povrća stoji briga o zdravlju, s obzirom da se povrće povezuje s većom brigom o zdravlju, prenosi Hina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,