Utorak, 18. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Seks bi trebali propisivati kao lijek u ovim životnim situacijama

Preuzmite sliku

Ako ste mislili da seks ne može riješiti vaše probleme, u krivu ste, jer postoje situacije kad je i više nego dobrodošao, kaže dr. Nicole Prause koja vjeruje da je on lijek i za psihu i tijelo. 

Kao seksualna psihofiziologinja, dr. Nicole Prause proučava mentalne i fizičke promjene koje se događaju tokom seksa, a napravila je karijeru osmišljavajući inovativne uređaje, protokole i eksperimente kako bi to učinila.

,,Moj je cilj prepoznati opće zdravstvene prednosti seksualne stimulacije. Postoji dobar razlog za vjerovati da postoji veza između seksa i dobrog zdravlja.”, kaže Prause za Men's Journal. Pa, koje su to situacije u kojima bi seks ljudima dobro došao kao lijek? Za vrijeme korone poželjan britanski, a ne boemski seks.

Kad ste pod velikim stresom na poslu

Kad imate toliko posla, da nema šanse da posao ostavite izvan kućnih vrata, odvojite malo vremena za partnera i odmah ćete lakše nastaviti s radom.

Kad ne stignete vježbati

Ne poričemo da vježbanje itekako blagonaklono djeluje na naše zdravlje, ali ima dana kad jednostavno nećete stići do teretane. Uživajte zato u vježbi s partnerom, jedan na jedan.

Kad odugovlačite sa svime

Napokon ste planirali pospremiti ormar ili frićider, ali nikako da počnete. Bacite se na seks i nakon toga nema odgode.

 • Kad vam je dosadno

  Nezaposlen um je vražja radionica koja može izroditi svakakve loše ideje: od online kupovine do rezanje šiški. Umjesto toga radije uživajte u malo seksualne aktivnosti s partnerom.

  Kad vam treba injekcija energije

  Kad vam padne koncentracija i energija, a imate toliko posla poslije podne, znajte da će vam dobro doći brzinski seks.

  Nakon lošeg šišanja

  Plakali ste, obradili ste novu sebe u mislima, javili ste se najboljoj prijateljici, ali i dalje ste u komi. Seks će vam u ovom trenutku pomoći da se prisjetite da frizura nije najseksi stvar na vama.

 • Nakon impulzivne kupovine donjeg rublja

  Ako ste potrošili više nego što ste mislili, i sad vam je žao, odmah isprobajte kupljeno i neka vam partner pokaže da je riječ o itekako dobro potrošenim novcima.

  Kad imate još dosta vremena do odlaska na večeru, a gladni ste

  Umjesto da pokvarite apetiti, uživajte jedno u drugom. Vjerujte da ćete zaboraviti na glad.

  Kad ste odsjeli u užasnom hotelu

  Iako je sve užasno, glavno je da ste vas dvoje skupa. U krajnjem slučaju, jednom ćete se s osmijehom prisjećati ove priče, pa stvorite sad ponešto materijala za sjećanje. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,