Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Savjeti uz koje ćete se lakše riješiti tvrdoglavog sala na rukama

Preuzmite sliku

Osim na trbuhu i butinama, salo se najčešće nakuplja na rukama. Ovaj problem češći je kod žena nego kod muškaraca, pa je mnogima često noćna mora obući haljinu bez rukava. Svi znamo da je gubitak sala sa samo jednog određenog područja jako izazovan zadatak. Srećom, postoje neki mali trikovi koji vam mogu pomoći da ubrzate taj proces, prenosi index.hr.

Radite biceps pregib

Idealan način sagorijevanja masti i povećanja mišićne mase je podizanje veće težine. Da biste učvrstili ruke, usredotočite se na vježbe za bicepse kao što su biceps pregib, triceps ekstenzije i drugo. Te se vježbe jednostavno izvode pomoću bučice ili trake za otpor.

Fokusirajte se na tricepse

Nakon bicepsa vaš fokus trebao bi biti na definisanju tricepsa. Ovi mišići koriste se za ekstenziju lakta i stabilizaciju ramena. Biceps i triceps obično rade zajedno kako bi izveli bilo koji pokret, a njihovo jačanje pomaže tonirati ruke i smanjiti rizik od ozljeda. Najefikasnija vježba za tricepse su sklekovi.

Povećajte broj ponavljanja

Da biste izvukli maksimum iz svojih treninga snage, pokušajte povećati broj ponavljanja. To je najlakši način da izazovete mišiće i napredujete.

Povećajte unos vlakana i proteina

Dovoljan unos vlakana i proteina važan je za mršavljenje i definisanje mišića. Vlakna vas čine sitima, a proteini su važni za oporavak mišića nakon treninga i njihov rast.

Pokušajte smanjiti težinu

Pomoću gore spomenutih trikova možete tonirati ruke i sagorjeti masnoće, ali najbolje je usredotočiti se na ukupni gubitak kilograma. To se može postići samo uravnoteženom prehranom, redovitim vježbanjem i promjenama životnih navika. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,