Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

S prvim djetetom zatrudnjela u 48. a s drugim u 49. godini života: “Iako sam bila već u menopauzi, to je nešto najbolje što mi se dogodilo”

Preuzmite sliku

Majka dvoje djece na Tik Toku je podijelila video u kojemu je ispričala kako je bila presretna kada je u 48. godini života saznala da trudna po prvi put. Iako nije to očekivala, veselila se, a godinu dana kasnije, taman kada su je drugi prestali prozivati jer je ‘rodila tako kasno’, saznala je da je ponovno trudna, piše The Sun.

Objasnila je i da prolazila kroz menopauzu kada je rodila drugu kćerku. Na društvenim mrežama često objavljuje slike i isječke iz svog života, a otkrila je i da joj mnogi govore da je ‘luda’.

– Nisam luda! Blagoslovljena sam što sam nakon toliko godina pokušavanja uspjela dobiti djecu, no priznajem da sam jako umorna – rekla je u videu, a u šali je dodala i da treba naći još prijatelja koji će s njom pričati i držati je budnom preko dana.

@emmoments #momsover50 ♬ original sound – • Shannon •

U drugom videu u kojem drži svoju kćerku kaže kako je porod u menopauzi najbolja stvar koja joj se dogodila i da se čuda zaista događaju. Iako mnogi imaju ružne komentare, poput onih koji misle ‘da su joj djeca zapravo unuci’, ona se pokušava ne obazirati na to jer ne vidi baš ništa loše u kasnijem majčinstvu, prenosi Večernji list.

– Ne mogu biti sretnija. Mislim da se sve dogodilo baš kako je trebalo i da prije jednostavno nije bilo moje vrijeme da postanem majka – zaključila je.

@emmoments #momsover50 ♬ What Dreams Are Made Of – Brent Morgan

Iako je inače mnogo onih koji vrijeđaju, ispod ovih su se videa našli skoro samo pozitivni komentari puni podrške.

– Imam 42 godine i ne mogu zamisliti da prolazim opet kroz trudnoću, ali drago mi je zbog vas! – napisala je jedna korisnica.

“Blistate i izgledate zaista sretno svi zajedno”, komentirala je druga korisnica, a treća je dodala:” Ne vidim apsolutno ništa loše u ovome svemu, čestitam.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,