Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Priznajte: Ovo su stvari u kojima mame potajno uživaju

Preuzmite sliku

Nije to uvijek tako, ali priznajte, onaj skriveni crvić sreće ponekad se potajno nasmije kada vidimo da su druge mame nekad gore od nas 

Ljudi smo, nekad smo malo zavidni zbog drugih nekad malo sretniji kada vidimo da ni drugi nisu savršeni. Nekad nam porastu zazubice radi nečega što drugi imaju, a mi ne, jer si možda ne možemo priuštiti, nekada se zamislimo nad svojim mogućnostima kada vidimo koliko su neke druge mame strpljivije, imaju više takta, organiziranije su, a nekad, oh da – nekad nam padne kamen sa srca kada vidimo da je naše dijete i mi same puno bolje od drugih. Ponekad.

Nije to uvijek tako, ali priznajte, onaj skriveni crvić sreće ponekad se potajno nasmije kada vidimo:

1. Kada tuđe dijete dobije napad šize, a naše je u tom trenutku začudo predivno. Ili vidite mamu kojoj su malo popucali živci baš u trenutku kada vidi pucate od ogromne količine strpljenja (pa se malo nasladimo skrivenim osmjehom).

2. Kada primijetimo da je nekoj drugoj mami ostalo malo više trbuha nego nama (pa se malo nasladimo skrivenim osmjehom).

3. Kada za vrijeme ručka vidite mamu kako brzinski nabavlja kavu i grickalice (pa se malo nasladimo skrivenim osmjehom jer eto, nismo jedine).

4. Kada vidite mamu s prljavom kosom i užasno lošom frizurom (pa se malo nasladimo skrivenim osmjehom, jer da, i mi smo znale imati takve dane).

5. Kada vidite tuđu djecu koja su začudo prljavija od vaše (pa se malo nasladimo skrivenim osmjehom)

6. Kada vidite da i druge mame konstanto nose jednu te istu odjeću, ne svaki dan, ali komade robe koji su već viđeni puno puta (pa se malo nasladimo skrivenim osmjehom).

7. Kada vidite mamu kako trpa u sebe sve one grickalice i slatkiše koje je ponijela van kao radi djece (pa se malo nasladimo skrivenim osmjehom).

8. Kada vidimo druge mame da se prepiru sa svojim muževima oko toliko i vama poznatih stvari (pa se malo nasladimo skrivenim osmjehom, jer, hjuh, niste jedine).

9. Kada dođemo u posjet drugoj djeci i mamama pa primijetimo da je i njihova kuća jednako razbacana s jednakim slojem prašine i prljavim podovima u kupatilu (pa se malo nasladimo skrivenim osmjehom).

10. Kada vidite da ni druge mame nekad nemaju toliko novaca da bi svom djetetu priuštili sladoled i bombone (pa se malo nasladimo suosjećajnim osmjehom).

I nije to onaj grozni, slavodobitnički osmjeh, ali razveseli nas kada vidimo da su drugi jednako nesavršeni kao i mi. Naravno, kako koji dan. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,