Nedjelja, 21. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pet kozmetičkih preparata koje većina žena pogrešno koristi

Neka kozmetička sredstva nemaju precizno i konačno uputstvo za upotrebu, pa ih žene često koriste pogrešno, što im može donijeti više štete nego koristi.

Otkrivamo vam neke trikove pomoću kojih ćete izvući maksimum iz određenih proizvoda.

Ulje za čišćenje lica

Ulje i voda se ne miješaju. Međutim, kada je reč o uljima za čišćenje lica, to pravilo ne važi, jer u kombinaciji s vodom deluju još bolje. Kako biste izvukli najbolje iz ulja, umasirajte ga u lice vlažnim prstima. Tako ćete šminku i sve nečistoće s lica skinuti lakše i bolje.

Tonik za lice

S tonicima za lice treba da budete posebno pažljive i nježne, ne samo na području oko očiju već i na ostatku lica. Tupfer s tonikom nemojte nikad grubo trljati o lice da biste što prije uklonili šminku. Bolje je da ga prislonite nekoliko sekundi na područje koje želite da očistite, pa će tonik otopiti šminku i obrisaćete je samo jednim laganim potezom.

Spužvice za nanošenje šminke

Glavna svrha ovih spužvica je da šminku što bolje stope s licem kako bi izgledalo što prirodnije. A to ćete najbolje postići ako lagano tapkate make-up po licu i izbjegavate trljanje.

Olovka za usne

Većina žena olovku za usne nanosi samo uz ivice i to je potpuno pogrešno. Za najbolji efekat olovku treba lagano prstima razmazati i prema unutrašnjoj strani usana kako bi se linija što bolje stopila i usne izgledale prirodnije. Nakon toga nanesite karmin preko svega.

Regenerator za kosu

Brojni profesionalni frizeri sada tvrde da bi regenerator trebalo da se nanosi na kosu prije šampona, što je potpuno suprotno od onog što smo dosad svi mislili i radili. Ako promijenite redoslijed, kosa će, navodno, biti puno mekša i izgledati zdravije. Pa, probajte. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,