Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otkrila kako savršeno očistiti ploču za kuhanje – brzo i lako

Preuzmite sliku

Tokom kuhanja hrana pada po ploči, a potom se zbog visokih temperatura na njoj zapeče. Nakon toga je teško postići da površina zablista.

Nema te količine sredstava za čišćenje ni fizičke snage koju će uložiti domaćica kako bi povratila stari sjaj, a zbog mrlja će ploča, koliko je god očistili, uvijek djelovati prljavo.

Međutim članica grupe Cleaning Tips & Tricks na Facebooku sa više od 200.000 ostalih članova nesebično je podijelila svoje otkriće.

  • Nakon što je oribala svoju električnu ploču, nije bila zadovoljna bijelim mrljama koje su ostale na površini. Zato je uzela ulje za njegu dječje kože i kapnula nekoliko kapi na mrlje koje su odmah nestale, a njezina električna ploča za kuhanje zasjala je kao da je nova.

    Ostali članovi grupe bili su oduševljeni su joj zahvalili na savjetu, priznajući kako se sami nikad ne bi sjetili tog trika, a jedna domaćica dodala je kako ona koristi ulje narandže te ono ima isti učinak, a pojašnjava kako će bilo koje ulje pomoći i još dati završni sjaj. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,