Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Odlučio se hraniti sirovim životinjskim mesom, jede čak i mozak i oči: “Osjećam se bolje nego ikada…”

Preuzmite sliku

Weston Rowe (39) iz Omahe u Nebraski redovno jede hranu poput sirove govedine, sirove jetre, sirove piletine, pa čak i mozga. Sve nabavlja s lokalnih farmi i kaže da ima puno više energije nego prije…

Nakon što je istražio zdravstvene prednosti sirovog mesa, Weston Rowe je u potpunosti prešao na sirovu prehranu. Kaže kako mu je ova prehrana puno pomogla u podizanju energije.

Već tri godine redovno jede hranu poput sirove govedine, sirove jetre, sirove piletine, pa čak i mozga, a sve to kupuje s lokalnih farmi, prenosi 24sata.hr.

– Rekao bih da u ovom trenutku jedem 99 posto svježeg sirovog mesa i nikada nisam bio bolestan zbog takve prehrane. Više ne jedem prerađenu hranu i iskreno mi ni ne nedostaje. Meso i sirove mliječne proizvode dobijam od lokalnih dobavljača i prijatelja koji drže stoku, a ja u vrtu uzgajam vlastito voće – ispričao je Weston.

Na hranu troši oko 200 KM sedmično. Njegov dan se obično sastoji od dva do tri obroka. 

– Ponekad preskočim doručak, ali ako sam gladan obično za doručak imam tri ili četiri sirova jaja i komad voća. Ručak je obično moj najveći obrok u danu. Pojedem pola kilograma sirovog mesa, neslani maslac i tri do četiri sirova jaja. Za večeru dodajem i kuhani krumpir. Desert je sladoled napravljen od svježeg vrhnja, mlijeka, jaja i meda – kaže.

Omiljene namirnice su mu pileća jetra, govedina s maslacem i ovčji mozak. Na meniju mu se znaju naći i oči od ovce. Izbjegava dodavanje začina. Iako je prije tri godine počeo s ovakvom prehranom, oduvijek ga je zanimala i stalno se educirao o najboljim načinima za održavanje kondicije.

– Shvatio sam da se moja prehrana mora promijeniti kad sam počeo doživljavati zaista čudne simptome poput ekcema, magle i umora – rekao je.

Jedna od namirnica koja je posebno kontroverzna u njegovoj prehrani je sirova piletina, zbog potencijalnog rizika od trovanja salmonelom.

– To je vrlo kontroverzno, ali vjerujem da sirovo meso ima prirodnu ravnotežu bakterija koje djeluju simbiotski s našim tijelima i služe svrsi. Pojeo sam stotine kilograma sirove piletine i daleko sam od bilo kakve bolesti – objasnio je.

Svoje prehrambene navike i fotografije onoga što jede dijeli na Instagramu i YouTubeu. Iako dobija puno negativnih komentara, kaže kako ga prijatelji i porodica podržavaju, piše Daily Mail (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,