Srijeda, 27. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Odjevni komad koji nikada neće izaći iz mode

Siva haljina je „must have“ u  garderobi svake moderne žene.

Postoji bezbroj modela, ali haljina u sivim tonovima je klasik koji je idealan za posao, izlaske, izlete… Siva haljina trebalo bi da zauzme počasno mjesto u ormaru svakog ljubitelja minimalizma – jednostavna i bezvremena zamijeniće malu crnu haljinu svakog dana i tokom važnih izlazaka, piše Ženski magazin.

  • Siva boja ima čitavu paletu tonova – od nježne sive do najtamnijih nijansi poput grafita. Veliki izbor tonova daje ogromno polje za isticanje u kombinaciji sa drugim bojama i modnim dodacima. Siva boja može biti idealna baza za mnoge stilove. Ova boja pripada elegantnom rasponu boja povezanih sa klasičnim stilom i jednostavnom, gotovo asketskom elegancijom. Stoga nije čudno što su sive haljine kreacija kakva se obično viđaju na svečanim banketima, večerama, korporativnim događajima, kao i u svakodnevnom poslu kada  je potreban besprijekoran imidž.

    Siva boja se savršeno kombinuje sa mnogim drugim bojama – sa žutom, crnom, bijelom, ružičastom – ovo je samo nekoliko boja koje savršeno idu zajedno. Mogu se koristiti kao dodaci za sivu haljinu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,