Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obradujte djecu najpopularnijim igračkama!

Preuzmite sliku

Djeca većinu dana provode igrajući se, što je vrlo važno za njihov razvoj. Svaka generacija ima svoje omiljene igračke, a noviteti se pojavljuju gotovo svakodnevno, tako da ponekad niste potpuno sigurni čime možete najbolje usrećiti svoje dijete.

Šta je omiljeno kod djece – trendovi igračaka i inovacije

Ukoliko želite svog mališana iznenaditi najnovijom igrom ili kreativnom igračkom, u nastavku teksta možete pronaći ideju šta bi to moglo biti.

U narednom periodu, poznati proizvođači igara, kao što su: Schmidt-Spiele, Pegasus-Spiele i Ravensburger, iznenadit će novim idejama igara. U trendu su i automobili na daljinsko upravljanje, interaktivne igračke i roboti za djecu. Tu su i provjereni klasici u novom ruhu: Montessori igračke, drvene igračke ili Carrera staze. Mali naučnici će uživati u Kosmos kompletima za eksperimente i brojnim „uradi sam“ rukotvorinama.

Isprobano i testirano:

klasične Montessori i drvene igračke, kao i putne igre u kompaktnom formatu, dostupne su u novim verzijama. Playmobil i Lego setovi podstiču djecu na uzbudljive avanture i razvijaju maštu. Roditelji pri kupovini obraćaju pažnju na kvalitetne, bezopasne, ali i igre koje imaju obrazovnu vrijednost. Ove igračke spadaju upravo u tu grupu. Robusni, izdržljivi materijali, osiguravaju da u jednoj igrački mogu uživati više generacija. One su precizno, čisto obrađene i provjerene. Igre su predviđene za sve starosne grupe, jedino treba pogledati starosnu preporuku proizvođača.

 • Igračke od drveta:

  Drvene kocke i ostale različite forme, spadaju u najpopularnije klasike u dječjim sobama. Nove edukativne igračke, drvene slagalice ili konstrukcioni setovi, pogodni su za djecu već od tri godine. Uz ove izdržljive i robusne igračke, roditelji podstiču motoričke vještine, koordinaciju ruku i očiju, kao i kreativnost kod svojih potomaka. Igračke su izrađene od održivih materijala (drvo), i vrlo su bezbjedne.

  Moderne edukativne igračke:

  Pedagoški su vrijedne, i razigrano izazivaju mlade. One promoviraju osnovne kognitivne vještine, motoričke vještine kao i koordinaciju. Uz ove šarene i živopisne igračke mališani mogu pustiti mašti na volju. Razvijaju početne strategije rješavanja problema i prepoznaju boje. Popularne su multifunkcionalne igračke, mekane kocke za bebe ili Ulanik lopte.

  U svijetu robota

  Inteligentne robotske igračke će također biti veoma popularne, kao i do sada. Interaktivni androidi za djecu od 3 godine, mogu govoriti, plesati i svirati. Pričaju priče i odgovaraju na pitanja. Novoizvedene robote, za uzrast iznad 8 godina, djeca moraju prvo sama sastaviti i programirati. Neki od najpopularnijih robota su: Galileo Robotics, Robo Wunderkind, Lego 17101, Kosmos 621001 – Chipz, Galileo Robotics-Cyber Talk Roboter, Kosmos 620646 Codix.

 • Da li znate da je najbolji prijatelj brojne djece širom svijeta, već više od 100 godina – plišani medvjedić ili Teddy bear! On i njegova plišana rodbina, prate svoje vlasnike kroz cijeli život, kao retko koja druga igračka. Plišanci daju djeci osjećaj da nisu sami, i prije svega da su zaštićeni i sigurni. Djeca tako stiču neophodnu hrabrost i samopouzdanje.

  Setovi za eksperimente

  Za prve korake u nauci vaših radoznalih mališana. Uz ove komplete djeca istražuju sebe, i svijet oko sebe. Mali prijatelji visoke tehnologije imaju mnogo uzbudljivih funkcija, a najpopularniji su tehnički, kao i setovi sa mikroskopom i prilagođenim hemijskim eksperimentima.

  Neprolazni Lego City

  vjerovatno najpoznatije kockice na svijetu, nude djeci beskrajnu igru, uz mnogobrojna kreativna rješenja. Uz Lego City setove, djeca stvaraju svakodnevne scene iz gradskog života. Sadržane su mnoge komponenete, figurice, vozila i dodatna oprema. Pogodne su za igru u društvu sa braćom i sestrama, prijateljima, ali i roditeljima. Proizvođač stalno obogaćuje City kolekciju, tako da ovim izborom svakako nećete napraviti grešku.

  Trendy trkačke staze

  Uzbudljive Carrera trkačke staze pretvaraju dječju sobu u trkalište. Vozila na daljinsko upravljanje, sa autentičnim detaljima, jure po stazama, stvarajući uzbudljivu atmosferu. Noviteti uvijek nude nove poticaje za vesela druženja sa prijateljima. First trkačke staze, u trendy bojama, pogodne su za početnike od tri godine starosti.

  Ove, i mnoge druge zanimljive igračke za vaše najmlađe, možete potražiti i u online-trgovinama, gdje vas očekuje zaista veliki izbor. Kupovinu ćete obaviti brzo i lako, a djeca će biti presretna.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,