Ne znamo za vas, ali mi smo veliki obožavatelji prženih jaja, iako da budemo iskreni, znamo da ova vrsta pripremanja nije baš tako zdrava.
Kuhana jaja su zdrava i hranljiva, jer se za njihovu pripremu koristi voda i ne dodaje se ništa osim soli ili nekih drugih začina.
Prema riječima nutricioniste najmanje zdrav način za pripremanje jaja je kajgana.
Portparol Udruženja dijetetičara u Australiji, Joel Feren, objasnio je svoje razloge zašto kajgana nije najzdraviji izbor.
“Kajgana je jedan od najmanje zdravih načina za pripremanje jaja zbog različitih recepata. Postoje recepti u kojima se dodaju namirnice poput mlijeka ili maslaca. Umjesto da samo unosite kalorije iz jajeta – što je u redu – vi unosite i dodatne masti i kalorije.”
Kajgana nije tako loša ako za pripremu koristite samo malo ulja u tavi bez drugih dodataka ili teflonsku tavu.
Međutim, ne brinite. Ne morate u potpunosti odustati od vaše ljubavi prema kajgani jer Feren kaže da je i dalje zdrava opcija, ali ako se držimo podalje od dodatnih sastojaka. (zenskimagazin.rs)