Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nije znala: Osamnaestogodišnja djevojka došla u bolnicu zbog bolova u leđima, otišla u toalet i porodila se

Preuzmite sliku

Dion Seaborne (18) patila je od jakih bolova u leđima te je mislila da se povrijedila na svom radnom mjestu u Burger King restoranu.

Međutim, imala je trudove, a nije ni znala da je trudna. Otišla je u bolnicu na pregled leđa kako bi saznala što nije u redu. Pregledao je doktor opće prakse, ali morala je čekati na još pretraga. Između dvije pretrage, otišla je na toalet, gdje je iznenada rodila!

– Leđa su me boljela otprilike tri dana i mislila sam da sam se povrijedila na poslu, pa sam otišla u bolnicu da utvrdim šta nije u redu. Zbog pandemije sam bila sama. Primili su me, izmjerili krvni tlak i temperaturu te sam čekala da me ponovno prime – ispričala je.

Dion je otišla na toalet u bolnici kako bi obavila nuždu, a u sljedećem trenutku rodila je kćer – nije ni znala da je nosi. Morala je vikati kako bi pozvala medicinsku sestru u pomoć, jer je u tom trenutku njezina kćer bila u WC šolji. 

  • – Izvukli su je i odnijeli da ju okupaju. Nakon toga sam je prvi put primila u rodilištu. Bilo je to zastrašujuće. Nikad u životu nisam se toliko bojala – otkrila je. Dion je zatim nazvala svog partnera, Calluma Morrisa (18), te mu rekla kako je postao otac. Iako je bio u šoku, brzo je stigao u bolnicu s odjećom za nju te spreman da upozna svoju kćer.

    Djevojka kaže da nije imala nikakve simptome trudnoće, a čak se osjećala kao da je smršala prije poroda.

  • – I dalje sam imala redovne menstruacije pa mi nije palo na pamet da bih mogla biti trudna. Osjećala sam se normalno. Nisam imala nikakve čudne želje za hranom, noge mi nisu otekle, a odjeća mi je odgovarala. Nisam se udebljala, zapravo svi su mi govorili da sam smršala – ispričala je. Budući da nije znala da je trudna, Dion je tokom trudnoće radila razne stvari koje nije smjela, ali, srećom, ništa nije utjecalo na razvoj njezine kćeri. Lili-May se rodila sasvim zdrava, a sada se zajedno s roditeljima navikava na novi život. (vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,