Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neobično istraživanje: Otkrili da zaista ima gora strana kreveta…

Preuzmite sliku

Službeno je potvrđeno da postoji lošija strana kreveta, koja se povezuje s kasnijim ustajanjem i mrzovoljom. Općenito, žene su sklonije neraspoloženju ujutro.

Skačete li iz kreveta ili se iz njega vučete van nema previše veze s vašim raspoloženjem, no ima strana na kojoj ležite. Naime, postoji gora stana kreveta i to je ona desna strana madraca, pokazala je studija britanskog Udruženja za spavanje Sealy.

Prema njoj, oni koji spavaju na desnoj strani madraca su pesimističniji i umorniji nego povlašteni na lijevoj. Ako u krevetu spavate sami, također je bolje biti na lijevoj strani te na nju ustajati iako samci češće spavaju na desnoj, piše Daily Mail.

Osim toga, studija na preko 1000 ljudi je pokazala da oni koji spavaju na desnoj strani češće kasne na posao i osjećaju se neispavano, prenosi 24sata.hr.

Prijašnje su studije pokazale da su žene, za razliku od muškaraca, češće mrzovoljne ujutro. One si u pravilu ujutro zadaju više zadataka, pa se osjećaju opterećeno već od ranog jutra. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,