Utorak, 21. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Navike koje iritiraju i najzaljubljenije muškarce

Od samog početka znajte šta ne raditi ako želite ga zadržati…

Previše kritika na njegov račun. Ismijavate njegov modni stil, prigovarate mu kako vozi, zgražavate se nad njegovim, po vašem mišljenju, nedostatku opće kulture… Dok vas jedan dan ne pita – pa dobro, u šta si se ti onda zaljubila i ne potraži neku manje kritičnu, koja nije opsjednuta modom i kvizovima znanja, prenosi cosmopolitan.hr.

Pretjerana potreba za njegovom pažnjom. Ako vam na poruku ne odgovori u roku od pet minuta, odmah ga zovete i pitate ga što nije u redu. Već ga u ponedjeljak pitate što želi raditi za vikend. U svemu mu povlađujete: on je taj koji odlučuje koliko često ćete se viđati i što ćete raditi kad ste zajedno. Bez prigovora prihvaćate sve njegove prijedloge i želje, zanemarujući vlastite iz straha da vas ne ostavi. Ukratko, dopustili ste da vas vrti oko malog prsta, a on to osjeća i sve je manje zainteresovan. Muškarce impresionira svestrana žena koja ima puno samopouzdanja i koja ima širok spektar vlastitih interesa kojih se ni zbog koga neće odreći, a ne nesigurna klinka kojom mogu svi manipulirati. To im je dosadno i neprivlačno, pa takvu djevojku redovito ostavljaju. Naravno, uz rečenicu “nisi ti kriva, nego ja, ti si naprosto predobra za mene”. Nemojte zaboraviti da su u davnoj prošlosti ipak oni bili lovci. Uvijek se potrudite da pomalo budete neuhvatljiva lovina.

Ljubomora bez razloga. Naljutili ste se kad je otišao na kavu s prijateljicom iz djetinjstva, dobili ste ospice kad ga je kolega s posla nagovorio da izađu u muški provod (pa što onda ako ga je ostavila djevojka i osjeća se sam i očajan, to je njegov problem), a i njegova mama vam ide na živce jer “što ga ima ona zvati svaku večer”. U njegovom muškom društvu vjerovatno imate neki nelaskavi životinjski nadimak tipa “zmija” ili “pirana”, a žensko društvo više uopće nema jer ste uspješno rastjerali sve njegove prijateljice. Mislite da vam dobro ide ali jedan dan, kad hemija malo popusti, a hoće, shvatit će da više tako ne želi živjeti tj. poželjet će svoj stari život u kojem se nikome nije morao pravdati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,