Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon onog što je pronašla u piletu koje je ispekla, zaklela se potpuno odreći mesa…

Preuzmite sliku

Britanka Mercedes Checkley (25) iz Bristola na društvenim je mrežama ispričala kako je za sebe i troje prijatelja za 3,99 funti u Lidlu kupila pile; a kad ga je nakon sat i 45 minuta izvadila iz rerne, u ptici je pronašla cijelu kokošju nožicu.

Nakon što je prije par dana završila s poslom, Checkley je, kaže, prijateljici, njenom dečku i zajedničkom prijatelju ponudila da im kod sebe doma pripremi večeru.

U lokalnoj je Lidl prodavnici, priča, kupila pile i sve potrebne sastojke pa prema uputama meso skupa s vrećicom stavila ravno u rernu, no kad je bilo gotovo i kad je došlo vrijeme da ga nareže, ugledala je nožicu… Zbog tog je prizora, tvrdi Checkley, odmah povratila, a zaklela se i da će se potpuno odreći mesa, prenosi Večernji list.

– Nisam vidjela nogu dok se pile nije ispeklo, a onda sam se šokirala i počela povraćati, doslovno mi je fizički pozlilo – ispričala je i dodala da od tada gotovo ništa nije pojela, te da na meso više ne može ni pomisliti…

Pečena piletina joj je, kaže, bila omiljena večera i jedno od sigurnih jela jer zbog problema sa crijevima puno toga ne može jesti.  – Nikada više neću jesti meso, muka mi je uopšte ući u kuhinju! – rekla je, a službenu je žalbu poslala i Lidlu koji je navodno kontaktirao dobavljača piletine i poručio joj da u idućih deset dana očekuje njihov odgovor.

– Jako nam je žao što se to dogodilo jer nam nikad nije namjera da kupac na bilo koji način bude nezadovoljan… – diplomatski je za Bristol Live komentarisao glasnogovornik Bristolskog Lidla.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,