Srijeda, 6. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Najljepši Arapin na svijetu: Deportovan iz Saudijske Arabije jer je prezgodan

Preuzmite sliku

Omar Borkan Al Gala pjesnik je, fotograf i model. Postao je poznat nakon što je navodno protjeran iz Saudijske Arabije jer je bio “previše privlačan”.

Također je senzacija na društvenim mrežama, s preko 2.4 miliona pratitelja na Facebooku i preko 1.3 miliona na Instagramu.

Ko je Omar Borkan Al Gala?

Omar je rođen 23. septembra 1990. u Bagdadu u Iraku, a odrastao je u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nakon toga se preselio u Vancouver kako bi razvio svoju glumačku i manekensku karijeru. Slavu je stekao nakon neobičnog skandala iz 2013. godine.

Priča tada 23-godišnjaka o tome kako je protjeran s kulturnog festivala gdje je radio na promotivnom štandu nakon što ga je vjerska policija smatrala previše seksepilnim, zauzela je naslovnice svjetskih medija, a on je neformalno dobio titulu “najljepšeg muškarca na svijetu”.

Kako prenosi Index, u intervjuu iz 2015. Al Gala je rekao da su ga na festivalu neke djevojke prepoznale zbog modelinga te su se okupile za autograme i fotografije, nakon čega je nastala gužva. Dodao je da se “vjerskoj policiji to nije svidjelo i došli su i ljubazno su ga zamolili da napusti festival”.

Ima bogatstvo od 10 miliona dolara

Kasnije je izaslanstvo Saudijske Arabije objavilo priopćenje u kojem su rekli da od Borkana nikada nije traženo da napusti državu, već samo festival, jer u njihovoj državi vrijedi pravilo da žene ne komuniciraju s muškarcima koji nisu iz porodice.

Slavni model ima neto vrijednost od 10 miliona dolara od februara 2023. Uživa u vožnji skupih automobila i ima veliku kolekciju vozila. Vlasnik je Range Rovera, crvenog Mini Coopera i žutog terenca Lamborghinija.

Kad je u pitanju njegov ljubavni život, Omar se 2015. vjenčao s Yasmin Oweidom, modnom dizajnericom iz Jordana. Međutim, već 2018. došlo je do razvoda. Svoju vezu držali su u strogoj privatnosti, a 2016. dobili su sina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,