Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na žalost mnogih djevojaka: Čipkasti donji veš je loš za vaše zdravlje

Preuzmite sliku

Osim što umjetni materijali ne dozvoljavaju koži da diše, idealno su leglo za bakterije pa tako lako dolazi do infekcija, gljivica i sličnih poteškoća

U prodavnicama s donjim vešom najatraktivniji komadi donjeg veša najčešće su čipkasti i zavodljivi, dok klasične pamučne gaćice izgledaju udobno, no ni približno tako zavodljivo.

Ipak, doktori i stručnjaci kažu kako se s izborom donjeg veša ne bi trebalo šaliti jer ideja da su čipka i umjetni materijali loši za naše vaginalno zdravlje nije samo mit.

Osim što umjetni materijali ne dozvoljavaju koži da diše, idealno su leglo za bakterije pa tako lako dolaz do infekcija, gljivica i sličnih poteškoća.

Ovakav veš posebno bi se trebalo izbjegavati u kombinaciji s najlonkama, ali i kada odlazimo na vježbanje ili dulje putovanje.

Sexy veš koji nije napravljen od prirodnih materijala idealan je za vruće dejtove i situacije u kojima će ga neko vidjeti, no za svaki dan pametno je birati veš koji diše i koje ne stišće.

Ako se ne možeš “otkačiti” od čipke, predlažemo da isprobaš lijepe tange i gaćice koje su napravljene od pamuka, a na gornjem dijelu imaju čipkastu, elastičnu pasicu. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,