Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Martha Stewart savjetuje kako očistiti frižider: Trebat će vam i štapići za uši

Preuzmite sliku

Kako savjetuje Martha Stewart, poslovna žena, autorica i majstorica za slastice i kućne poslove, vrata frižidera trebalo bi čistiti po potrebi.

Dakle, možete ih prebrisati svaki dan ili nekoliko puta sedmično. Kompletnu unutrašnjost bi, kaže, trebalo čistiti dva puta godišnje. Osim metode, otkrila je i recepte za sredstva za koje vam trebaju stvari koje vrlo vjerovatno već imate kod kuće – ocat, voda, baby ulje, soda bikarbona. Na vratima frižidera često se mogu vidjeti otisci prstiju – i to je neprestana bitka, kako ih obrišete, tako se stvore novi. Ono što možete napraviti jest otopina octa i vode. U nju namočite krpu od mikrofibre i prebrišite.

  • Za poliranje koristite baby ulje. Kada je u pitanju unutrašnjost frižidera, opcija koju predlaže Martha jest da izvadite sve police s vrata i spremnike za povrće te ih odnesete u kadu koju ste prethodno napunili sa šest do osam centimetara vode te dodali sodu bikarbonu. Namočite ih i ostavite u kadi 15 minuta, a zatim isperite i osušite.

    Samu unutrašnjost frižidera očistite tako da u jednoj litri tople vode otopite dvije kašike sode bikarbone te uz pomoć krpe od mikrovlakana obrišete unutarnju površinu. Teško dostupna mjesta i male pretince možete očistiti štapićem za uši koji ste prethodno namočili u toplu vodu sa sapunom. (vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje